Type Here to Get Search Results !

Πάτρα : Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων - Ο Γιώργος Γεωργόπουλος έπιασε το Σταυρό


Νεότερη Ανάρτηση 11.07’
Με τον Αγιασμό των υδάτων στο μώλο της Αγίου Νικολάου και τη Δεξαμενή ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των θεοφανείων.
Ο πρωταθλητής πυγμαχίας Γιώργος Γεωργόπουλος είναι ο πιστός ο οποίος έπιασε το σταυρό τον οποίο έριξε στη θάλασσα από φέρυ μπότ ο επικεφαλής της εκκλησίας των Πατρών  Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.
Στη Δεξαμενή της Πάτρας ο Αγιασμός των υδάτων έγινε σε σεμνή τελετή με ιερείς , πιστούς και εκπροσώπους φορέων να δίνουν ευλαβικά το παρόν.

Νεότερη Ανάρτηση 10.49’
Σε εξέλιξη – κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες – είναι ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
 Παρά τη βροχή και τον αέρα χιλιάδες πιστοί έχουν συρρεύσει από νωρίς το πρωί στο Μητροπολιτικό ναό της Πάτρας, στον ιερό ναό του Παντοκράτορα στην Άνω πόλη και σε όλες τις ενορίες της περιοχής προκειμένου να  συμμετάσχουν στον Αγιασμό των Υδάτων.
Σε λίγη ώρα αναμένεται η πομπή από τον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας να κατευθυνθεί στον κεντρικό μώλο της Αγίου Νικολάου όπου θα επιβιβαστεί σε φέρυ μπότ απ’ όπου θα γίνει η ρήψη του Σταυρού στη θάλασσα και ο Αγιασμός των υδάτων.
Την ίδια ώρα από τον ιερό ναό του παντοκράτορα στην Άνω πόλη ιερείς πιστοί και εκπρόσωποι φορέων θα κατευθυνθούν στην δεξαμενή προκειμένου να γίνει και εκεί ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων.

Πρώτη Ανάρτηση 07.18'
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστούν  τα Άγια Θεοφάνεια σήμερα στην Πάτρα.
 Πλήθος κόσμου αναμένεται και φέτος να κατακλύσει  τους Ιερούς Ναούς, για να δοξάσει τον Σταυρωθέντα και εν Ιορδάνη υπό Ιωάννου Βαπτισθέντα Κύριο.
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, θα τελέσει στις 10 το πρωί τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.
  Στη συνέχεια (11 π.μ) ,  η πομπή μέσω  της Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθεί στον κεντρικό λιμενοβραχίονα, όπου ιερείς και φορείς θα επιβιβαστούν σε φέρυ μποτ, από το οποίο ο Μητροπολίτης, θα κάνει τον Αγιασμό των Υδάτων και την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.
 Αγιασμός θα γίνει και στον Ιερό ναό Παντοκράτορος Μετά  τη δοξολογία, ιερείς, πιστοί και εκπρόσωποι Αρχών θα μεταβούν στην παλιά Δεξαμενή της Πάτρας, στην Άνω Πόλη, για τον Αγιασμό των υδάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ