Type Here to Get Search Results !

Εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Πάτρα


Σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους το τελευταίο δεκάμηνο εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 30 ετών και οι δύο, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν κυρίως τους επιχειρηματίες, τους εφοριακούς, τους λογιστές και τους αστυνομικούς, προκειμένου να εξαπατούν ηλικιωμένους.
Παράλληλα, έπειθαν τους ηλικιωμένους να επιβιβάζονται σε όχημά τους και τους οδηγούσαν, είτε σε τραπεζικό κατάστημα είτε στο σπίτι τους, προκειμένου να τους παραδώσουν χρήματα για εξόφληση δήθεν οφειλής ή για εκκαθάριση δήλωσης και επιστροφή φόρου εισοδήματος.

δη, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε όταν ο άνδρας και η γυναίκα προσπάθησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένες στην περιοχή της Τερψιθέας.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, οι δύο συλληφθέντες, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, επιχείρησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, να αποσπάσουν από δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 78 και 75 ετών, χρήματα για την εξόφληση αγοράς φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, που υποτίθεται ότι είχε πραγματοποιήσει συγγενικό τους πρόσωπο.
Όμως η 78χρονη ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο άνδρας και η γυναίκα, με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ