Type Here to Get Search Results !

Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά και κινητά σε φυλακές στην Πάτρα

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι δράστες εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ επιπλέον διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Κατά την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή έξι ατόμων, τεσσάρων Ελλήνων και δύο υπηκόων Αλβανίας, από τους οποίους συνελήφθησαν ένας 39χρονος υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αχαΐα, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Αγίου Στεφάνου και ένας 42χρονος ιδιώτης, ενώ αναζητείται άλλος ένας 34χρονος. Επιπλέον, οι υπόλοιποι δύο εμπλεκόμενοι υπήκοοι Αλβανίας 33 και 35 ετών είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Στη «δουλειά» από τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 42χρονος και ο σωφρονιστικός υπάλληλος, μαζί με τους δύο έγκλειστους αλλοδαπούς, από τον περασμένο Ιούλιο δημιούργησαν το κύκλωμα με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έναντι χρημάτων, που μοιράζονταν μεταξύ τους, σε διαφορετικά ποσοστά.
Οι δύο αλλοδαποί έγκλειστοι των φυλακών «αλίευαν» μεταξύ των συγκρατουμένων τους «πελάτες» που ήθελαν να προμηθευτούν ναρκωτικά ή/και κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια προωθούσαν τηλεφωνικά τις «παραγγελίες» στον 42χρονο, ο οποίος στη συνέχεια παρέδιδε στον σωφρονιστικό υπάλληλο τα «προϊόντα».

Ακολούθως ο σωφρονιστικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, τα τοποθετούσε σε προκαθορισμένα σημεία όπου είχαν πρόσβαση οι δύο αλβανοί συνεργοί του.
Παράλληλα για να μην εντοπιστούν οι δράστες έπαιρναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ακολουθούσαν «κανόνες στεγανότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Ενδεικτικά οι δύο αλλοδαποί επικοινωνούσαν αποκλειστικά με τον 42χρονο ιδιώτη τόσο για τις «παραγγελίες» όσο και για τα σημεία παραλαβής, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, αν και γνώριζαν τον ρόλο του.
Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν ειδική «κωδική» συνθηματολογία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ