Type Here to Get Search Results !

"Βολές" κατά του Μ. Αγγελάκα από τον Κ. Χριστόπουλο

Πάτρα: "Βολές" κατά του Μ. Αγγελάκα από τον Κ. Χριστόπουλο

Η ανακοίνωση της "Νέας Πόλης" για το θαλάσσιο μέτωπο

Με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση των προτάσεων για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Δεν είναι αρνητικό να διοργανώνονται συσκέψεις και να παρουσιάζονται προτάσεις για την οριστική παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πατρών, με την προϋπόθεση ότι σε αυτές τις διαδικασίες θα εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
Η παράταξή μας πιστεύει ότι έπρεπε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον διοργανωτή της σημερινής σύσκεψης, προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη συνάντηση φορέων της προηγούμενης Παρασκευής προκαλώντας αποχωρήσεις. Δεν είναι σωστό να αγνοείται ο ουσιαστικός ρόλος και λόγος του Δήμου Πατρέων από τη συζήτηση για την μελλοντική αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, ούτε να παρακάμπτεται η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να υποβαθμίζεται το ΤΕΕ που είναι ο επίσημος επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας στα τεχνικά θέματα.
Η πρόταση της παραχώρησης μόνο 350 μέτρων της χερσαίας λιμενικής ζώνης δεν μας ικανοποιεί, και είναι προφανές ότι δεν ικανοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Πατρινών, οι οποίοι οραματίζονται επί δεκαετίες την επανασύνδεσή τους με τη θάλασσα. Απορούμε γιατί κάποιοι επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται το αυτονόητο (Ή μήπως αρνούνται να το αποδεχθούν;). Τι ή ποιος είναι αυτός που τους δίνει τη δύναμη να πιστεύουν ότι η Πάτρα και οι Πατρινοί θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα την υποτιμητική πρόταση για την παραχώρηση λίγων εκατοντάδων μέτρων του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και τους δημότες της;
Πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής πρότασης, που θα επιτρέπει την επιχειρηματική αξιοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της λιμενικής ζώνης, χωρίς να περιορίζεται η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση από τους πολίτες σε εκείνα τα τμήματα που δεν προσφέρονται για λιμενικές δραστηριότητες.
Συσκέψεις με επιλεγμένο ακροατήριο δεν βοηθούν στη σύνθεση απόψεων. Αντιθέτως, επιτείνουν το κλίμα καχυποψίας και λειτουργούν εις βάρος της προσπάθειας που καταβάλλεται –και από την παράταξη «Νέα Πόλη»- για την εξεύρεση μιας τελικής και κοινά αποδεκτής λύσης". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ