Type Here to Get Search Results !

ΟΑΕΔ: Λανθασμένα τα στοιχεία επιτυχόντων του Οργανισμού στην Πατρα

ΟΑΕΔ: Λανθασμένα τα στοιχεία επιτυχόντων του Οργανισμού στην Πατρα
Τρεις λίστες επιτυχόντων, όπου η δεύτερη ακύρωνε την πρώτη και η τρίτη τη δεύτερη, έλαβε μέσα σε μια εβδομάδα ο Δήμος έλαβε από τον ΟΑΕΔ. Μετά από έλεγχο της διαδικασίας προέκυψε ότι ο ΟΑΕΔ δεν έκανε έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, τα περισσότερα από τα οποία ήταν λανθασμένα.
"Ενώ ξεκίνησαν από χθες οι τοποθετήσεις στο Δήμο των ατόμων που θα εργαστούν στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, προκύπτουν διαρκώς προβλήματα, τόσο με τις λίστες που έχει καταρτίσει ο ΟΑΕΔ με τους άνεργους που επιλέγησαν για να εργαστούν, όσο και με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους υπόχρεους.  Αποτέλεσμα αυτού, είναι να εμφανίζεται μια κατάσταση κατά την οποία σε αρκετές περιπτώσεις οι εμφανιζόμενοι ως επιτυχόντες να απορρίπτονται και να κινείται διαδικασία για επιλογή από τους επιλαχόντες ώστε να καλυφθούν τα κενά.
Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ώστε να το γνωρίζουν άπαντες και κυρίως όσοι κατέθεσαν δικαιολογητικά για να εργαστούν στα συγκεκριμένα Προγράμματα, ότι υπεύθυνος για το πώς καταρτίζονται οι λίστες και πώς γίνεται η επιλογή δεν είναι ο Δήμος, αλλά ο ΟΑΕΔ ο οποίος υλοποιεί και τα προγράμματα", τονίζει η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων. "Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι, ο ΟΑΕΔ δεν έκανε έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι. Ο έλεγχος έγινε από τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου και διαπιστώθηκε πως τα δικαιολογητικά τα οποία ένας αριθμός ενδιαφερομένων προσκόμισε δεν ανταποκρίνονταν με τα δικαιολογητικά που είχαν δηλωθεί στον ΟΑΕΔ, με βάση τα οποία καταρτίστηκαν οι λίστες.
Έτσι σήμερα από τους συνολικά 243 ανέργους που θα απασχολούνταν στο Δήμο Πατρέων με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κι εργάζονται 153 άτομα.
Για τους υπόλοιπους, που έχουν καταθέσει λάθος δικαιολογητικά, ο Δήμος απέστειλε έγγραφο στον ΟΑΕΔ σημειώνοντας ότι, η τήρηση της διαδικασίας υλοποίησης του συγκεκριμένου Προγράμματος, εκ μέρους του ΟΑΕΔ, είχε πολλά κενά και αδιευκρίνιστα σημεία, τα οποία προκάλεσαν δυσχέρειες στο Δήμο και ανασφάλεια στους ήδη ταλαιπωρημένους άνεργους της πόλης μας δεδομένου ότι ο οριστικός πίνακας ακόμη και σήμερα τροποποιείται", συμπληρώνει η ανακοίνωση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ