Type Here to Get Search Results !

Ως δημόσια έργα τα τμήματα Πάτρα - Πύργος και Τσακώνα - Καλό Νερό

Ως δημόσια έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν τον Απρίλιο του 2014 τα τμήματα της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα έως τον Πύργο και από το Καλό Νερό έως την Τσακώνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Άποστολο Κατσιφάρα και βουλευτές της Ηλείας.
Όπως είχε αποφασιστεί στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ δημοσίου, παραχωρησιούχων και τραπεζών, τα δύο αυτά τμήματα επρόκειτο να κατασκευαστούν μελλοντικά καθώς προτεραιότητα είχε δοθεί στην ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Ελευσίνα - Πάτρα. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή των δύο αυτών τμημάτων είναι σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ήδη έχουν γίνει εργασίες ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πόροι αναμένεται να προέλθουν από το νέο ΕΣΠΑ, που αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δοθούν στην Ελλάδα την εξαετία 2014-2020.
Σημειώνεται ότι για την ώρα δεν έχει βρεθεί λύση για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό, όπου μελετάται και η αλλαγή χάραξης, λόγω των προσφυγών για περιβαλλοντικούς λόγους στη λίμνη Καιάφα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι αναθεωρημένες συμβάσεις για τους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες αναμένεται να επικυρωθούν από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς οι ευρωπαϊκοί πόροι από τους οποίους συγχρηματοδοτούνται τα έργα θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί έως τα τέλη του 2015, αφού σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατό το ενδεχόμενο επιστροφής 950 εκατομμυρίων ευρώ στην Κομισιόν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ