Type Here to Get Search Results !

"Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία"

Πάτρα: "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία"

Το ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Το Ψήφισμα φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου αναφέρει: "Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 40 χρόνια από την λαϊκή εξέγερση του πολυτεχνείου. 40 χρόνια μετά, στην Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων η ιστορία παρουσιάζει τραγικές ομοιότητες. Και αν η βία των τανκς φαντάζει μακρινή, όλοι μας ζούμε τη σύγχρονη βία της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας, της ασφυκτικής καθημερινότητας.
Σε μια Ελλάδα που ψηφίζονται πραξικοπηματικά μνημόνια, που βρίσκεται υπό τη διεθνή επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ, που κυβερνήσεις “εθνικής σωτηρίας” έρχονται και παρέρχονται η μία χειρότερη από την άλλη, που το μέλλον του λαού φαντάζει αβέβαιο. Η μεγαλύτερη ομοιότητα όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι η μόνη επιλογή και ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να υπομένουμε καρτερικά και ήρεμα αφού όλα γίνονται για το καλό μας. Κι αν κάποιος το αμφισβητήσει, διώξεις, καταστολή και συκοφάντηση επιστρατεύονται για την διασφάλιση της “ομαλής” πορείας της χώρας.
Σε αυτό το φόντο λοιπόν, το σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ’’ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ακούγεται από τις φοιτητικές καταλήψεις μέχρι τις απεργίες και τις παλλαϊκές διαδηλώσεις. Γιατί και σήμερα ο λαός έχει την ανάγκη, , να διεκδικήσει ΨΩΜΙ για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, ΠΑΙΔΕΙΑ για το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για να μπορεί να έχει λόγο και να καθορίζει ο ίδιος την καθημερινότητα του.
Το φοιτητικό κίνημα τιμώντας τους αγώνες του χτες και αντιλαμβανόμενο την ολοένα και πιο σημαντική χροιά τους στο σήμερα πρέπει να είναι και πάλι παρών όπως και τότε. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν καλούμε και όλους τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους, τον κάθε φοιτητή και νεολαίο να συμμετέχουν και να οργανώσουμε τον τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου.
Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε και όλους τους φορείς και όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στον 3ήμερο εορτασμό και να συντονιστούν με τους φοιτητικούς συλλόγους. Στο χώρο που συγκεντρώθηκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κα ο λαός της Πάτρας το Νοέμβρη του ’73,στο χώρο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλους τους αγώνες του Φοιτητικού κινήματος(Τεμπονέρας,’06-07) στο χώρο που κάθε χρόνο οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι υπόλοιποι φορείς συγκεντρώνονται για να επικαιροποιήσουν το μήνυμα του ’73.
Αποφασίζουμε:
- Το παρόν να δημοσιευτεί σε όλα τα τοπικά μέσα.
-Μαζική παράσταση των Φοιτητικών Συλλόγων σε συντονισμό με σωματεία και φορείς στη Δημοτική Αρχή την Τετάρτη 13-11 στις 09:00, για να αιτηθούν την υλοποίηση των αποφάσεων τους.
Καλούμε όλους τους υπόλοιπους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς συλλόγους σε ενιαίο συντονισμό για την υλοποίηση των παραπάνω".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ