Type Here to Get Search Results !

"Φωτιά" έχουν πάρει τα μπλοκάκια της Τροχαίας για παράνομο παρκάρισμα

Πάτρα: "Φωτιά" έχουν πάρει τα μπλοκάκια της Τροχαίας για παράνομο παρκάρισμα

Πάνω από 1.700 παραβάσεις τον τελευταίο μήνα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, η Τροχαία Πατρών, η Άμεση Δράση και τα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, στο κέντρο της Πάτρας, διενεργούν καθημερινά συστηματικούς ελέγχους για την αποτροπή των παράνομων σταθμεύσεων και τη βεβαίωση αντίστοιχων παραβάσεων.

Κατά τον τελευταίο μήνα, βεβαιώθηκαν συνολικά χίλιες επτακόσιες τέσσερεις (1.704) παραβάσεις παράνομων σταθμεύσεων ενώ αφαιρέθηκαν πληθώρα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως διπλοπαρκαρίσματα, παραβίαση σήμανσης στάσης και στάθμευσης, ράμπες ΑμεΑ, θέσεις φορτοεκφόρτωσης και καταλήψεις πεζοδρομίων.

Οι έλεγχοι για τις παράνομες σταθμεύσεις, που συχνά αποτελούν και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν αμείωτα.
Για το ζήτημα των παράνομων σταθμεύσεων και της διαχείρισης της κυκλοφορίας των οχημάτων στη πόλη της Πάτρας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ κ. Σφέτσος Χαράλαμπος δήλωσε:

«Οπουδήποτε η στάθμευση απαγορεύεται οι τροχονόμοι θα βεβαιώνουν με αυστηρότητα παραβάσεις ενώ θα αφαιρούνται και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων. Μόνο τον τελευταίο μήνα, οι Υπηρεσίες μας στοχεύοντας στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στη πόλη έχουν βεβαιώσει περισσότερες από 1.700 παράνομες σταθμεύσεις.

Ως αστυνομία, θα συνεχίσουμε τους ελέγχους με τον ίδιο ρυθμό σκοπεύοντας κυρίως στον περιορισμό της στάθμευσης σε διπλή σειρά η οποία δημιουργεί κυκλοφοριακή ασφυξία στη πόλη αλλά και στη προστασία των πεζών, των οδηγών ποδηλάτων και των ατόμων με αναπηρία, των οποίων ουσιαστικά απαγορεύουμε την κίνηση παρκάροντας το όχημά μας στις ειδικές ράμπες διάβασης ΑμεΑ των πεζοδρομίων.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι σχεδόν ποτέ τα αστυνομικά μέτρα δεν αρκούν για την επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος. Άρα στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι δεν εξυπηρετεί να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο τους, πόσο μάλλον να διπλοπαρκάρουν, παρακωλύοντας την κυκλοφορία προκειμένου να διευθετήσουν κάποια απλή καθημερινή τους υπόθεση.

Η πόλη μας διαθέτει τρία μεγάλα περιμετρικά δημόσια παρκινγκ όπου η στάθμευση είναι δωρεάν ενώ η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Είναι βασικό όλοι να αντιληφτούμε, ως πολίτες και μέλη της κοινωνίας, το μέγεθος της ευθύνης μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ