Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ένοχοι τέσσερις για την υπόθεση με τα ορθοπεδικά είδη του ΙΚΑ

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τρεις γιατρούς και έναν προμηθευτή, οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση της παράνομης χορήγησης ορθοπεδικών ειδών του ΙΚΑ, η οποία είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου εννέα χρόνια.
Οι τρεις γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, ενώ ο προμηθευτής κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου, περί καταχραστών του Δημοσίου. Στους τρεις γιατρούς επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και στον προμηθευτή επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.
Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή που επιβλήθηκε στους γιατρούς να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, ενώ στον ένα γιατρό δόθηκε και τριετή αναστολή. Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τον προμηθευτή. Στις απολογίες τους οι γιατροί υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς και ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου ενός τόσο μεγάλου αριθμού συνταγογραφήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ