Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Αυτή είναι η νέα μαρίνα πολυτελών yachts

Ένα όνειρο ετών θα αποκτήσει «σάρκα» και «οστά» σηματοδοτώντας μεγάλη αλλαγή στη γενική εικόνα της Πάτρας και οδηγώντας σε μια νέα εποχή την τοπική κοινωνία. Η σημερινή δημοσιογραφική έρευνα του «Κόσμου» παρουσιάζει τη μεγάλη πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ για την δημιουργία μιας νέας μαρίνας στην πόλη, ικανής να φιλοξενεί πολυτελή yachts! Δείτε ποιο είναι το σχέδιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και του Προέδρου του Κώστα Πλατυκώστα. Η νέα σύγχρονη μαρίνα θα δημιουργηθεί στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Πάτρας και στην πλευρά του μόλου της Αγ. Νικολάου και για έκταση περίπου 40 μέτρων. Προβλέπεται η δημιουργία τουλάχιστον 22 θέσεων φιλοξενίας πολυτελών σκαφών σε πρώτη φάση…
ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΑΤΥΚΩΣΤΑΣ Πρόεδρος ΟΛΠΑ
«Αξιοποιούμε υποδομές δημιουργώντας ανάπτυξη»
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Κώστας Πλατυκώστας άνοιξε τα χαρτιά του στον «Κόσμο» για το θέμα ενός τέτοιου μεγαλόπνοου έργου για την πόλη, που θα ωφελήσει τα μέγιστα όχι μόνο την Πάτρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Ο κ. Πλατυκώστας ξεδιπλώνει τις σκέψεις του, υπογραμμίζοντας αφενός την ανάγκη να μην μείνουμε αδρανείς σε αυτή την περίοδο της κρίσης και αφετέρου, τη σημασία που έχει για τον τόπο η είσοδός μας σε νέες αγορές που θα σημάνει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την κερδοφορία και την συμβολή στην τοπική ανάπτυξη. Και φυσικά, ενημερώνει για το ότι η νέα μαρίνα της Πάτρας για πολυτελή γιωτ, μπορεί να δημιουργηθεί με ίδια κεφάλια και με εξασφαλισμένη βιωσιμότητα της επένδυσης και στην πορεία να εξελιχθεί σε μια υποδομή «ισχυρού», όπως λέει χαρακτηριστικά «Brand-name». Πιο αναλυτικά, ο κ. Πλατυκώστας απαντά στον «Κόσμο»:
Σχετικά με την προκήρυξη για τη νέα μαρίνα, οι θέσεις θα αριθμούν 22 σε πρώτη φάση; Και έπειτα;
Το Στρατηγικό & Επιχειρησιακό Σχέδιο του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ υλοποιείται με στόχο την είσοδο του σε νέες αγορές που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία και την συμβολή στην τοπική ανάπτυξη. Η σταδιακή και σχεδιασμένη δράση απαιτεί βήμα-βήμα την είσοδο στην αγορά του Yachting μέχρι την δημιουργία ολοκληρωμένων υποδομών και ισχυρού Brand-name. Το πρώτο βήμα γίνεται με ίδια κεφάλαια και υπάρχει βιωσιμότητα της επένδυσης. Δεν είναι σκόπιμο στην σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση να παραμείνουμε αδρανείς και να μην αναζητούμε ευκαιρίες με σίγουρα αποτελέσματα. Διαθέτουμε τις υποδομές που έχουν γίνει από τους φόρους του Έλληνα πολίτη και έχουμε υποχρέωση να τις αξιοποιήσουμε ώστε να δημιουργούμε ανάπτυξη για την κοινωνία και οικονομία.
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει εξετάσει το θέμα; Υπάρχει έγκριση;
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι αυτή που απαιτείται για τα λιμενικά έργα σύμφωνα με τον Ν.4150/2013 και υλοποιείται σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ.
Τι οφέλη και σε ποιο επίπεδο θα έχει η πόλη από ένα τέτοιο έργο;
Τα οφέλη από τα Mega-Yachts είναι περισσότερα από την κρουαζιέρα για την τοπική οικονομία και αφορά τόσο αγαθά , όσο και υπηρεσίες. Η περιοχή μας αποτελεί ολοκληρωμένη αγορά σε ποιότητα και υπηρεσίες διαβίωσης, υποδομών υγείας και πολιτισμού, ευκαιρίες ελεύθερου χρόνου και ειδικών μορφών τουρισμού, προσκυνηματικό τουρισμό κ.λ.π.. Επίσης η αγορά τουYachting συμβάλλει στον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα στον περιορισμό του εποχικού χαρακτήρα. Ο χειμερινός θαλάσσιος τουρισμός (κρουαζιέρα-Yachting) εξυπηρετεί και συνδυάζεται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πόλης των Πατρών (προσκυνηματικός τουρισμός, καρναβάλι κ.λ.π.).

φωτό από εφημερίδα "Κόσμος"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ