Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Σκάνερ για το λιμάνι εξήγγειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Την προμήθεια σκάνερ, έως τα τέλη του 2013, για τον έλεγχο φορτίων και οχημάτων που διακινούνται μέσω του λιμανιού της Πάτρας, εξήγγειλε το πρωί, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο υπουργός επισκέφθηκε το νέο λιμάνι και είχε συναντήσεις με την τοπική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και με την διοίκηση του ΟΛΠΑ.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με αφορμή και τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Μεσόγειο και όπως είπε, αποτελεί απειλή ασφάλειας για την χώρα. Γι΄ αυτό και ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα μεταβεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Μάλτα και την Ιταλία για να επιδιώξουν κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενημέρωσε ο αντιπλοίαρχος Ιάκωβος Σέργης, διοικητής της  Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της υπηρεσίας στο θέμα των ελέγχων είναι εντυπωσιακά τόσο στην καταπολέμηση λαθρεμπορίου όσο και στην δραστική μείωση της λαθρομετανάστευσης από το λιμάνι της Πάτρας.
Αμέσως μετά, στα γραφεία του ΟΛΠΑ, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενημερώθηκε από την διοίκηση του οργανισμού για την πορεία υλοποίησης των λιμενικών υποδομών.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Πλατυκώστας, τον ενημέρωσε για τον υπό κατασκευή ανισόπεδο κόμβο Γλαύκου, την 5η νηοδόχο και το σύστημα VTS, καθώς και για την διαμόρφωση χώρου υποδοχής των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, κ.ά.
Όσον αφορά στην αξιοποίηση του χώρου της Πειραϊκής Πατραϊκής, ο κ. Πλατυκώστας ανακοίνωσε ότι μόλις παρελήφθη το επιχειρησιακό σχέδιο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ για την δημιουργία πάρκου παραδοσιακών επαγγελμάτων, κτιρίου της Αστυνομίας και κέντρου logistics, επένδυση η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Jessica.
Όσον αφορά στο θέμα του θαλασσίου μετώπου, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε το σχέδιο του ΟΛΠΑ για την δημιουργία μαρίνας mega yatch από ιδιώτες επενδυτές και τόνισε ότι η Πάτρα δεν πρέπει να χάσει τις ευκαιρίες που διανοίγονται.
Επανέλαβε την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι με αυτήν, η Πάτρα θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εξωραϊσμένο θαλάσσιο μέτωπο και παράλληλα το λιμάνι θα διατηρήσει τις αναπτυξιακές του δυνατότητες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ