Type Here to Get Search Results !

Νοσοκομεία Αχαΐας: Η ώρα της αλήθειας

Νοσοκομεία Αχαΐας: Η ώρα της αλήθειαςΟι... ριψοκίνδυνα ξεκάθαρες προτάσεις για το υγειονομικό σύστημα της περιοχής, που γνωστοποίησε μέσω της συνέντευξής του στην «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας, προκάλεσαν προβληματισμό αλλά όχι αντιδράσεις. Ισως η αποκάλυψη της πραγματικότητας κι αυτού που είχαμε μέχρι σήμερα σε σχέση με τις ψευδαισθήσεις, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Κατσίβελας, δεν άφησαν πολλά περιθώρια για δημόσιο αντίλογο.
Μία ψύχραιμη ανάγνωση των συγκεκριμένων απαντήσεων και των προτάσεων που σήμερα ο κ. Κατσίβελας θα παρουσιάσει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), αποτυπώνει αυτό που επικρατεί στην πραγματικότητα.
«Είναι γνωστό ότι ο Νομός έχει έξι νοσοκομεία. Αυτό δημιουργεί μία πολυκατάτμηση, μία πολυδιάσπαση και μία αλληλοεπικάλυψη υπηρεσιών και λειτουργιών. Ο Νομός είναι πολύ μικρός, τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, για να έχει τόσα πολλά νοσοκομεία» ήταν μία από τις αλήθειες που ανέφερε ο κ. Κατσίβελας. Εχει άδικο; Η καθημερινότητα απαντά σε αυτό το ερώτημα. Είχαμε φτάσει στο σημείο να έχουμε στο ίδιο νοσοκομείο δύο και τρεις κλινικές με το ίδιο αντικείμενο μόνο και μόνο για να δικαιολογούν κάποιοι τη θέση του διευθυντή.
Από την άλλη, έμειναν πίσω σημαντικά τμήματα και κλινικές που είναι μοναδικές στην ευρύτερη περιφέρεια και την μη ανάπτυξή τους την πληρώνουν άνθρωποι με τη ζωή τους. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την Αγγειοχειρουργική Κλινική και την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική. Στην τελευταία έχουμε λίστα αναμονής μέχρι το τέλος του χρόνου για χειρουργείο καρκίνου του πνεύμονα.
Και τα δύο νοσοκομεία, ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέας», έχουν Ογκολογικά Τμήματα. Και των δύο οι ασθενείς καταλήγουν να νοσηλεύονται στους διαδρόμους των Παθολογικών Κλινικών. Γιατί να μην υπάρχει ένα πλήρως οργανωμένο τμήμα στο ένα νοσοκομείο;
Εχουμε δύο Μονάδες Νεογνών (ΠΓΝΠ και 409). Στην τελευταία περισσεύει το προσωπικό και ο εξοπλισμός και στην πανεπιστημιακή υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.
Και ο κατάλογος με τα παράλογα του συστήματος στην περιοχή είναι αρκετά μακρύς. Τι εξυπηρετούσε η συντήρησή τους; Προφανώς τις θέσεις ορισμένων, διότι υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας δεν εξασφάλιζαν και δεν εξασφαλίζουν. Και φυσικά αυτοί που εργάζονταν και εργάζονται συστηματικά για τη διατήρηση αυτής της κατάστασης είναι τα πολιτικά γραφεία.
«Ο σκοπός αυτής της παρέμβασης σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τη βελτίωση της λειτουργικότητας των νοσοκομείων και να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες της περιοχής. Κοιτάξαμε πώς θα βελτιώσουμε το προσφερόμενο προϊόν υγείας σε συνδυασμό με τις μεταβολές που έρχονται στον υγειονομικό χώρο με την ένταξη του ΕΟΠΥΥ στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Εκεί θα έχουμε μία συλλογική αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας στην Αχαΐας αλλά και στην ευρύτερη Υγειονομική Περιφέρεια» εξηγεί ο κ. Κατσίβελας, δηλώνοντας στην «Π» την απόφασή του να προχωρήσει, και καλώντας τους καλοθελητές να σταματήσουν να καλλιεργούν φοβίες στους πολίτες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ