Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ηθελαν και τα ρέστα τελικά

Πάτρα: Ηθελαν και τα ρέσταΣτις δικαστικές αρχές της Πάτρας βρίσκεται ο φάκελος των συλληφθέντων της επίθεσης που είχε σημειωθεί από μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στην είσοδο της Πειραϊκής-Πατραϊκής, μερικά 24ωρα μετά τον φόνο Λαζανά. Για την υπόθεση αναμένεται η έκδοση βουλεύματος και η παραπομπή σε δίκη των συλληφθέντων.
Η επίθεση έρχεται για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα, καθώς στον Ηλία Κασιδιάρη χρεώνεται η καθοδήγηση μελών του κόμματος στην Πάτρα εκείνη την ημέρα. Αρχικά τα μέλη του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Ανθείας και στη συνέχεια ως στρατιωτική φάλαγγα είχαν κατευθυνθεί στην είσοδο της Πατραϊκής και αντιπαρατέθηκαν με αστυνομικές δυνάμεις με ξύλα και πέτρες.
Είχε προηγηθεί ειρηνική συγκέντρωση κατοίκων από τα Κρύα Ιτεών, που είχαν εκφράσει την αγανάκτηση τους για τον φόνο του 30χρονου Θανάση Λαζανά.
Από τις συνολικά 22 προσαγωγές που είχαν γίνει, συνελήφθησαν 5 άτομα για τα επεισόδια, που αντιμετώπισαν βαριές κατηγορίες και απολογήθηκαν στον ανακριτή. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί ρόπαλα και βόμβες μολότοφ.
Σε εκείνα τα επεισόδια της Πειραϊκής-Πατραϊκής είχαν τραυματιστεί και οκτώ αστυνομικοί των ΜΑΤ της Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ενώ σημαντικές φθορές είχε υποστεί το λεωφορείο που μετέφερε τη διμοιρία από το Αγρίνιο. Μάλιστα, τότε είχε υπάρξει και οργίλη ανακοίνωση των συνδικαλιστών του Αγρινίου, που υποστήριζαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο.
Μάλιστα, και ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προέβαινε σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «Εξτρα» ενώ τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Γιώργου Ηλιόπουλου στην "Π" που κυκλοφορεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ