Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:"Φύλαγαν" χρήματα του Καρναβαλιού σε χρηματοκιβώτιο και έκαναν...φτερά!

Νέο οικονομικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στον Δήμο Πατρέων, το οποίο αφορά σε «απώλεια» ποσού δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Καρναβαλιού.
Πρόκειται για υπόθεση η οποία ήρθε στην επιφάνεια μετά από το τετ α τετ που είχε με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρκούλιας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ποσό 41.000 ευρώ «εξαφανίστηκε» από χρηματοκιβώτιο, το οποίο παρανόμως φυλασσόταν εκεί, αντί να βρίσκεται σε λογαριασμό Τραπέζης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δημάρχου η υπόθεση έχει ως εξής: 
"Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού κ. Χάρη Καρκούλια και από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι παρουσιάστηκε σημαντικό έλλειμμα στο ταμείο του Οργανισμού, ενώ ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων δεν ήταν ο προβλεπόμενος από την νομοθεσία.

Μετά από αυτό, ο Δήμαρχος αποφάσισε να ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών για την διερεύνηση της υπόθεσης και την  απόδοση ευθυνών σε όποιον και αν ανήκουν. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί ο απρόσκοπτος και ανεπηρέαστος έλεγχος, ο κ. Δημαράς ζήτησε από τον κ. Καρκούλια την παραίτησή του, την οποία και ο κ. Καρκούλιας δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου." 

 Η επιστολή Καρκούλια στον Γ. Δημαρά

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε ο Χάρης Καρκούλιας την επιστολή που κατέθεσε σήμερα το πρωί στον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι Πάτρας":

"Σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ επισκέφτηκα τον Δήμαρχο Πατρέων Ιωάννη Δημαρά και με αριθ. Πρωτοκ. 4744 του κατέθεσα την παρακάτω Επιστολή μου:  
Κύριε Δήμαρχε
Όπως γνωρίζεται καλά από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού (Μεγάλη Πέμπτη  του 2012) βρέθηκα αντιμέτωπος με τα λειτουργικά προβλήματα και με την αυτόφωρη διαδικασία λόγο της μη καταβολής του Δώρο του Πάσχα από τον προηγούμενο Πρόεδρο στους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Αμέσως μετά ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων (34 τον αριθμό) κάτι το οποίο πετύχαμε μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα σε συνεργασία και με την Νομική Υπηρεσία της επιχείρησης.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ήταν οι κατασχέσεις και οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι κατασχέσεις της μισθοδοσίας και οι οφειλές προς το ΙΚΑ. Με αποκορύφωμα δύο φορές να έρθουν δικαστικοί επιμελητές για να κατασχέσουν κινητό εξοπλισμό και όλα τα χρήματα που είχε το Ταμείο της επιχείρησης.
Η απειλή να μην έχουμε χρήματα προς διαχείριση θα είχε ως αποτέλεσμα:

1) να μην γίνει το Καρναβάλι του 2013,

2) να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις οφειλές προς το ΙΚΑ και άλλους δημόσιους φορείς,

3) να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και

4) να μην μπορούμε πλέον να διεκδικούμε από το κράτος τις παλιές οφειλές 2.500.000 ευρώ σε 1000 Πατρινούς.

Όλα τα παραπάνω μετά και τις συμβουλές των συνεργατών μου, τον εξωτερικό Λογιστή τον κύριο Σπυρόπουλο, την υπεύθυνη του Λογιστηρίου κυρία Τσούμα και τον κύριο Σκαλτσά και κάτω από την απειλή των κατασχέσεων, μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση να έχουμε τα χρήματα εκτός Γραφείων της Επιχείρησης.

Για να κερδίσουμε χρόνο πήρα την απόφαση τα χρήματα να παραμείνουν φυλασσόμενα στο χρηματοκιβώτιο του πρώην Δήμου Μεσσάτιδος με νόμιμες διαδικασίες αφού μπορούσαμε με αριθμό πρωτοκόλου κάθε φορά να προχωρούμε στην ασφαλή διαχείριση τουλάχιστον όσον αφορά στην φύλαξη.

Μετά από μερικούς μήνες μου μετέφεραν από το Λογιστήριο αλλά και τον κύριο Σπυρόπουλο ότι είχε πλέον γίνει γνωστό στους οφειλέτες μας το πώς διαχειριζόμασταν τα χρήματα που είχαμε στην διάθεσή μας.

Ενημέρωσα την Νομική σύμβουλο κυρία Σιάτου και μου γνωμοδότησε ότι ήταν εφικτό να κατασχέσουν τα χρήματα για λογαριασμό μας από το Ταμείο του Δήμου αλλά και από οποιαδήποτε θυρίδα Τράπεζας. Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα άλλο τρόπο διαχείρισης.

Όπως καταλαβαίνεται μπήκαμε όλοι μας σε ένα αγώνα δρόμου για να προστατεύσουμε τα χρήματα και την λειτουργία της επιχείρησης και διαχειριστήκαμε  από κοινού τα χρήματα εγώ ως πρόεδρος η υπεύθυνη και Προισταμένη του Λογιστηρίου κυρία Τσούμα,  ο κλητήρας κύριος Κατσιφάρας που εισέπραττε, ο Εξωτερικός Λογιστής κύριος Σπυρόπουλος αλλά και η Ταμίας η κυρία Κορκονέα.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν ήταν στην σωστή κατεύθυνση όμως λειτουργήσαμε με αυτό τον τρόπο  αναγκαστικά αφού όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη του Καρναβαλιού του 2013 και κάτω από την πίεση της διοργάνωσης, αφού ο μοναδικός φορέας που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το Καρναβάλι ήμασταν εμείς.

Όλα κυλούσαν ομαλά όμως με σημαντικό Πολιτικό ρίσκο για εμένα αλλά και με απεριόριστη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ