Type Here to Get Search Results !

Άτομα τρίτης ηλικίας θύματα ενδοοικογενειακής βίας καταφεύγουν με εισαγγελικές παραγγελίες στο Δήμο

«Η εγκληματικότητα στη Τρίτη Ηλικία. Μια νομική και ιατροψυχοκοινωνική προσέγγιση.
Ο θεσμικός ρόλος των δομών υποστήριξης ηλικιωμένων. Το μοντέλο της Πάτρας», είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 18.00 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.
Για το θέμα παραχώρησαν σήμερα Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο οι διοργανωτές της ημερίδας, καλώντας τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να παρακολουθήσουν τις εργασίες της.
Στη συνέντευξη μίλησαν η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, κα. Αναστασία  Παπαντωνοπούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας κ. Θεοχάρης Μασσαράς, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών – Λοιμωξιολόγος και αντιπρόεδρος της Γηριατρικής Εταιρείας Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Χρυσανθόπουλος Κωνσταντίνος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, MSc Κοινωνικός Λειτουργός κ. Γιώργος Κολοκυθάς, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας Δελημάρης Κωνσταντίνος   Αστυνόμος Β, καθώς και ο χορηγός της εκδήλωσης κ. Νίκος Ιωάννου.
Στην τοποθέτησή της η κυρία Παπαντωνοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων πως: “Επιλέξαμε φέτος να αφιερώσουμε  την εκδήλωση για την Τρίτη  Ηλικία στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια επικρατεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους ηλικιωμένους, οι οποίοι με αυτά που ακούνε καθημερινά στις ειδήσεις και με όσα συμβαίνουν γύρω τους, δίκαια ανησυχούν:
Η ανασφάλεια αυτή όμως δεν τροφοδοτείται μόνο από το αστυνομικό δελτίο.
Υπάρχουν και σοβαροί κοινωνικοί παράγοντες που επιβαρύνουν την  ψυχολογία τους: Είναι οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους, η  ασφάλεια με την ιατροφαρμακευτική  τους κάλυψη.
Είναι οι ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε καθεστώς επισφάλειας, οι ανασφάλιστοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, οι νέοι μετανάστες, οι μαθητές και οι φοιτητές που δέχονται συνεχείς επιθέσεις.
Όλη αυτή την αβεβαιότητα την  ζουν καθημερινά στα σπίτια τους και  είναι λογικό να τους επηρεάζει αρνητικά.
Η κατηγορία αυτή του πληθυσμού  θα πρέπει να τύχει ειδικής προσοχής με το δεδομένο ότι υπάρχουν προβλήματα απομόνωσης, προβλήματα ψυχολογικά, προβλήματα τρωτότητας και όλα αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συγκεκριμένων πολιτικών.
Στο πλαίσιο αυτό ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με τις υπηρεσίες  τους και το εξειδικευμένο επιστημονικό του προσωπικό, στέκεται δίπλα στους  ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, τόσο σε πρακτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο  ψυχολογικής υποστήριξης.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ