Type Here to Get Search Results !

500 εργαζόμενοι επί δυο χρόνια "όμηροι" της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας

Σε κίνδυνο «απραξίας» βρίσκονται στην Πάτρα τέσσερα εργοστάσια φωτοβολταϊκών τα οποία (υπο)απασχολούν 500 εργαζόμενους, εξαιτίας της επένδυσης ύψους 850 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για την εταιρεία Solar Cells και έχει «κολλήσει» για περισσότερο τους ενός έτους διάστημα.
Οι εργαζόμενοι των εργοστασίων, τα οποία δημιουργήθηκαν προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση και να κατασκευαστούν τα φωτοβολταϊκά από ελληνικά χέρια, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι επί δύο χρόνια που βρίσκονται σε απραξία, αμείβονται μηνιαίως με 250 ευρώ, γράφει στην Ελευθεροτυπία ο Δημ. Μάλτης. Παρά τα πολλαπλά εμπόδια, που συχνά το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο βάζει στους υποψήφιους επενδυτές, κυρίως μέσω της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, ο θεσμός των Στρατηγικών Επενδύσεων (το λεγόμενο fast track) αποτελεί ένδειξη ότι κάποια πράγματα έχουν επιτέλους αρχίσει και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση των πρώτων έργων, που έχουν ενταχθεί στο θεσμό αυτό. Πρόκειται για έργα που θα χρησιμοποιήσουν ελληνικό εξοπλισμό κατασκευασμένο από τέσσερα εργοστάσια φωτοβολταϊκών συστημάτων στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) της Πάτρας. Περιττό να αναφερθεί η θετική επίδραση στην τοπική οικονομία από τις επενδύσεις αυτές, η οποία δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας και την αποβιομηχάνιση.
Την προσπάθεια, όπως έχει γράψει το thebest.gr, επιδοκιμάζουν με τοποθετήσεις τους οι εργαζόμενοι των εργοστασίων, οι τοπικοί φορείς και παράγοντες της Αχαΐας. Τόσο ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, όσο και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με επιστολές τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς (Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος), εκφράζουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο αποβιομηχάνισης της περιοχής και την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ