Type Here to Get Search Results !

Ωρολογιακές βόμβες τα ακαθάριστα οικόπεδα -Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Το πρόβλημα με τα ακαθάριστα οικόπεδα που αποτελούν "ωρολογιακές" βόμβες ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο ανέδειξε η φωτιά που ξέσπασε στον περιβάλλοντα χώρο του Αχαϊκού Εντελβάις, στις Ιτιές.
Τα ακαθάριστα οικόπεδα στον ιστό αλλά και στις παρυφές της πόλης αποτελούν "πονοκέφαλο" για τον Δήμο Πατρέων , ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μέγεθος των αναγκών. «Κάνουμε αγώνα δρόμου για να καθαρίσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο. Δίνουμε καθημερινή «μάχη» με ελάχιστους εργαζόμενους και μηχανήματα, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση, από τη μία άκρη του Δήμου στην άλλη. Ο Δήμος Πατρέων είναι πλέον στα όριά του», δήλωσε ερωτηθείς από την «Π.Γ.» ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γιώργος Σιγαλός. Ενδεικτικό της σημερινής κατάστασης συνιστά το γεγονός, ότι η Διεύθυνση Πρασίνου στο παρελθόν απασχολούσε εκατό εργαζόμενους, ενώ σήμερα απασχολεί μετά βίας 35-40 άτομα. Επίσης, λόγω της οικονομικής στενότητας, οι εργολαβίες που έχουν ανατεθεί για τον καθαρισμό των χώρων είναι ελάχιστες, σε ποσοστό της τάξεως 10-20% σε σχέση με αυτές που αναλάμβαναν το συγκεκριμένο έργο το 2010.
«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Την ίδια ώρα, τόσο ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας όσο η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου «βομβαρδίζονται» από αιτήματα για καθαρισμό οικοπέδων (δημόσιων και ιδιωτικών) και άλλων χώρων, τα οποία αποτελούν εστία κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιάς.  "Δεχόμαστε αναρίθμητες επιστολές από διάφορους οργανισμούς και φορείς, όπως Νοσοκομεία, Αθλητικά Κέντρα κ.ά., οι οποίοι λόγω υποχρηματοδότησης αδυνατούν να προβούν στον απαιτούμενο καθαρισμό και ζητούν τη συνδρομή μας. Καλούμαστε με ελάχιστα μέσα (προσωπικό και μηχανήματα) να καλύψουμε τις ανάγκες της δασοπροστασίας".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ