Type Here to Get Search Results !

Διαθεσιμότητα απειλεί εργαζόμενους σε ΔΕΥΑΠ, ΑΔΕΠ, Καρναβάλι

Στο «κόκκινο» όσοι μετακινήθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας από τον προσεχή Δεκέμβρη βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι στις Δημοτικές επιχειρήσεις και του Δήμου Πατρέων

Πρόκειται για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ, την ΑΔΕΠ, την κοινωφελή επιχείρηση Καρναβάλι , ενώ άγνωστο είναι τι θα ισχύσει για το ΔΗΠΕΘΕ.
Στο κόκκινο βρίσκονται σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης όσοι υπάλληλοι από αυτές τις επιχειρήσεις  μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου.
Αναλυτικότερα:
Οι πρώτοι που θέτουν υποψηφιότητα για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου στους ΟΤΑ είναι οι 5.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ μέχρι τo τέλος Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, που δεν θα γίνει με οριζόντιο τρόπο.
Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ έχουν συμφωνήσει πως δεν πρέπει να εφαρμοστούν νέα οριζόντια μέτρα για την κινητικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Πρώτοι θέτουν υποψηφιότητα για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου στους ΟΤΑ οι 5.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και έχουν μετακινηθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων από το 2010 με τη θεσμοθέτηση του «Καλλικράτη».
Σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού που έχει θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην κόκκινη ζώνη της διαθεσιμότητας αναμένεται να τεθούν κυρίως οι υπάλληλοι που ανήκουν στις κατηγορίες του διοικητικού προσωπικού, έχουν προσληφθεί στο παρελθόν σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και έχουν μεταταχθεί σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ