Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Γλύτωσε το ακίνητο από κατάσχεση

Πάτρα: Γλύτωσε το ακίνητο από κατάσχεσηH πρώτη απόφαση ακύρωσης πλειστηριασμού για πρώτη κατοικία, κατά την οποία μάλιστα επιδικάστηκαν τα δικαστικά έξοδα στην τράπεζα που επεδίωξε τον πλειστηριασμό, εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, γυναίκα μηχανικός από την Πάτρα, κάτοχος μιας μεζονέτας 180 τετραγωνικών, κινδύνευε να χάσει το σπίτι της για οφειλή 268.000 ευρώ, καθώς η οφειλή ξεπερνούσε τα 200.000 ευρώ που θέτει ο νόμος.


Η Τράπεζα Αττικής, στην οποία η μηχανικός όφειλε τα χρήματα, προχώρησε στην έκδοση διαταγής πληρωμής και στη συνέχεια έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και όρισε συγκεκριμένα ημερομηνία πλειστηριασμού.
 Ωστόσο, ο νόμος προϋποθέτει ότι «προστατεύεται από πλειστηριασμούς η κύρια ή μοναδική κατοικία ανεξάρτητα από ποσό οφειλής, ιδιότητα οφειλέτη (ακόμα και έμπορος) και ιδιότητα δανειστή (ακόμα και ιδιώτης), αρκεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%».
Με μια σειρά από νομικά βήματα, η μηχανικός κατάφερε να γλυτώσει το ακίνητό της από την τράπεζα, προχωρώντας αρχικά σε αναστολή του πλειστηριασμού και στη συνέχεια σε ανακοπή της έκθεσης κατάσχεσης του ακινήτου, αλλά και οποιαδήποτε παρεπόμενη πράξη εκτέλεσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ