Type Here to Get Search Results !

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη - Δύο απανωτοί σεισμοί ταρακούνησαν την Φθιώτιδα

Δύο απανωτοί σεισμοί «ταρακούνησαν» το απόγευμα της Παρασκευής την Φθιώτιδα η οποία μετρά ακόμη τις πληγές της από τον προχθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ.
Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 14:49 με επίκεντρο την Ελάτεια της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 123 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, 28 χλμ δυτικά της Αταλάντης και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μετέδωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πως σημειώθηκε 118 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και 32 χλμ νοτιοανατολικά της Λαμίας.
Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 16.10. Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση με επίκεντρο 30χλμ δυτικά της Αταλάντης είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Αρχικά το  Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε εκτιμήσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών Ρίχτερ με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 8 χλμ βορειοανατολικά της Αμφίκλειας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κώστα Μακρόπουλο, που μίλησε στο protothema.gr οι σημερινοί σεισμοί εντάσσονται σε μια ακολουθία που ξεκίνησε με μια δόνηση 4,2 Ρίχτερ, συνέχισε με τα 5,1 Ρίχτερ της Τετάρτης στην Αμφίκλεια και συνεχίζεται με τους δύο τελευταίους σεισμούς των 4,9 και των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφοράς μίας ώρας και είκοσι λεπτών με επίκεντρο την ίδια περιοχή.
17:30 Με τους σημερινούς σεισμούς το ρήγμα δείχνει ότι δεν έχει καταλαγιάσει, δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Μακρόπουλος και υπενθύμισε ότι ιστορικά το συγκεκριμένο ρήγμα έχει «δώσει» το 2008 σεισμό 5,4 Ρίχτερ, για το οποίο εκτίμησε ότι είναι και το μεγαλύτερο μέγεθος σεισμού που μπορεί να προκληθεί από αυτή την περιοχή.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό περισσότερα από 60 σπίτια σε χωρία στη Φθιώτιδα έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» από τα συνεργεία μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων από την Αθήνα, που διενήργησαν την Πέμπτη τις πρώτες αυτοψίες. Ήδη, ζήτησαν ενίσχυση από μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για να συγκροτήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ