Type Here to Get Search Results !

«Καυτά» ζητήματα και ίδρυση Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων λόγω «θερμού» φθινοπώρου

Στο επίκεντρο συνάντησης που είχε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε το σοβαρό πρόβλημα της μείωσης του προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και κυρίως αυτή τη χρονική περίοδο οπότε και τα σοβαρά περιστατικά που παρουσιάζονται στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Τσεκούρας, ο γραμματέας Χάρης Τσίτσικας και ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κωνσταντόπουλος συναντήθηκαν με τον επιτελάρχη Σπύρο Παπασπύρο και του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνόμευση στην περιοχή, ιδίως όσον αφορά την μετακίνηση προσωπικού τόσο στην Κόρινθο, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, κυρίως όταν υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες.
Το σημαντικότερο όμως είναι η καθημερινή μετακίνηση δέκα αστυνομικών στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο (ουσιαστικά είκοσι καθώς μετά τη βάρδια οι δέκα που αποσπώνται πρέπει να ξεκουραστούν και έτσι τη βάρδιά τους καλύπτουν άλλοι δέκα). Έτσι αυτό που τονίστηκε είναι πως αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να διατεθεί επιπλέον προσωπικό για αυτή την υπηρεσία και θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να μην συνεχιστεί, λόγω της έλλειψης προσωπικού στην Αχαΐα. 
Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων εξαιτίας… αντιεξουσιαστών
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ίδρυσης ξεχωριστής Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα εξαιτίας των συνεχιζόμενων σοβαρών περιστατικών και εκτεταμένων επεισοδίων τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η συγκεκριμένη υπηρεσία θα έχει υπό την εποπτεία της όλες τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τις υπόλοιπες μονάδες επέμβασης, ενώ το αίτημα γίνεται λόγω και της πρόσφατης επιχείρησης της Αστυνομίας, στις αρχές Αυγούστου, στα τρία κτίρια (Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο, κτίριο ΤΕΙ) που τελούσαν υπό κατάληψη από τους αντιεξουσιαστές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ