Type Here to Get Search Results !

105 εκπαιδευτικοί της Αχαΐας σε... "κενό αέρος"

Φωτογραφία για 105 εκπαιδευτικοί της Αχαΐας σε... κενό αέρος
Σε… «κενό αέρος» φαίνεται πως μένουν 105 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαία, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου για τους πλεονάζοντες και τις μετατάξεις, καθώς όπως φαίνεται δεν «χωρούν» σε κάποια από τις θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή τις θέσεις μετάταξης διοικητικού προσωπικού στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε η "ΓΝΩΜΗ", το υπουργείο ανακοίνωσε τον αριθμό των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών ανά εκπαιδευτική περιφέρεια και όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στην Αχαία υπάρχουν 258 πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα όμως, το υπουργείο ανακοίνωσε και τις κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανά κλάδο και ειδικότητα, αλλά και τις θέσεις διοικητικού προσωπικού στις οποίες μπορούν να μεταταχθούν. Το σύνολο αυτών των θέσεων για την Αχαία ανέρχεται σε 153, γεγονός που σημαίνει ότι 105 εκπαιδευτικοί δεν θα μετακινηθούν, ούτε στην Πρωτοβάθμια, ούτε σε κάποια άλλη διοικητική θέση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το φάσμα της… διαθεσιμότητας.


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες συναφείς με τις θέσεις που προβλέπονται σε κάθε παράγραφο 1 ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Υπουργικής Απόφασης και σε κατηγορίες με τις θέσεις κάθε παραγράφου 2 ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καλούνται από την 14-8-2013 έως και την 23-8-2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ