Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Σύγκρουση δικύκλων στον… πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου

Την ασυδοσία που επικρατεί στους πεζοδρόμους της Πάτρας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Κοινο_τοπία». Αφορμή η σύγκρουση δυο δικύκλων το μεσημέρι της Παρασκευής, στον κατά τα άλλα, πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Για τη συμβολή των πεζοδρόμων του ιστορικού κέντρου της Πάτρας στην αναβάθμιση της κυκλοφορίας των πεζών αλλά και της ίδιας της ποιότητας ζωής στην πόλη και της εικόνας της, ελάχιστοι διαφωνούν. Όμως η όλο και συχνότερη παραβίασή τους από οδηγούς οχημάτων, ιδίως μηχανοκίνητων δικύκλων, ακόμη και μεγάλου κυβισμού, όχι μόνο απειλεί να ακυρώσει τα πλεονεκτήματα που προσέφεραν αλλά ήδη οδηγεί σε όλο και πιο επικίνδυνα ατυχήματα.
Ένα τέτοιο ατύχημα, που συνέβη σήμερα το μεσημέρι, στη διασταύρωση του πεζοδρόμου της Ρήγα Φεραίου με τη Φιλοποίμενος έχει χαρακτηριστικά που εξοργίζουν: μοτοσικλετιστής που επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, χωρίς πινακίδες, ερχόμενος από την Ρ. Φεραίου, ωμότατα παράνομος βεβαίως, χτύπησε μικρότερου κυβισμού δίκυκλο που ανέβαινε τη Φιλοποίμενος, στέλνοντας τον οδηγό του στο νοσοκομείο.
Περίοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, με τους οποίους μιλήσαμε, μιλάνε για συχνό φαινόμενο που περιορίζεται κάπως και για λίγες μέρες όταν γίνονται έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία, για να επανέλθει γρήγορα στην ίδια συχνότητα, μόλις χαλαρώσουν.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εντείνει τον έλεγχο της νόμιμης χρήσης των πεζοδρόμων. Αποτελεσματικοί τρόποι υπάρχουν, ώστε ο έλεγχος αυτός να γίνει καλώς νοούμενη «ρουτίνα» και να παύσει να υπάρχει η αίσθηση ότι το θράσος μένει ατιμώρητο ή ελάχιστη πιθανότητα έχει να τιμωρηθεί. Χωρίς καμιά μελοδραματική διάθεση θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι όλο και περισσότερες μητέρες με μωρά σε καροτσάκια χρησιμοποιούν –και καλά κάνουν- τους πεζοδρόμους. Πολίτες απολαμβάνουν λίγη ώρα χαλαρότερου περιπάτου, χωρίς να έχουν την προσοχή που αναλογεί στο πεζοδρόμιο μιας λεωφόρου και αυτό είναι δικαίωμά τους. Περιμένουμε λοιπόν, βαρείς τραυματισμούς ή τίποτα χειρότερο για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων;
Από τη σκοπιά μας δηλώνουμε καθαρά ότι αν οι ανεύθυνοι που μπαίνουν με μοτοσικλέτες στους πεζόδρομους φταίνε μια φορά ο Δήμος που δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών φταίει δέκα. Και δε θα σταματήσουμε να το υπενθυμίζουμε και να επαγρυπνούμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ