Type Here to Get Search Results !

Οι υπόγειες επαφές αξιωματικών και «μαφίας» στο μικροσκόπιο των Aδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ.


Νέα δεδομένα προκύπτουν για την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η οποία εξετάζει εξονυχιστικά τις τυχόν σχέσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με μέλη κυκλωμάτων εκβιαστών στην Πάτρα που προχωρούν τις τελευταίες εβδομάδες σε έναν αιματηρό πόλεμο αλληλοεξόντωσης που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Κατηγορούμενοι ποινικοί στην Πάτρα είχαν ζητήσει ως μάρτυρα υπεράσπισής τους πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Συγγενείς δολοφονηθέντος επιχειρηματία στην Αχαΐα μιλούσαν για ύποπτες συναλλαγές του πάλι με αξιωματικούς της Αστυνομίας. Σε δικαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πατρών μνημονεύονται ευθύνες επίσης ανώτατου αξιωματικού των διωκτικών Αρχών στην αυτοκτονία συναδέλφου του που είχε επιχειρηθεί να συσχετισθεί με τη «μαφία της Πάτρας».
Σύμφωνα με το vima.gr, βάση της έρευνας των Aδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αρχικά οι απειλές που εκτοξεύθηκαν από δύο αστυνομικούς σε βάρος άλλων αξιωματικών της Αστυνομίας. Οι δύο ένστολοι ήταν συγγενείς ενός δολοφονηθέντος ποινικού και απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους τούς είπαν ότι «έχουν ευθύνη για τον θάνατο του οικείου τους». Επιπλέον, οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες της πρώτης αιματηρής δολοφονίας έξω από μπαρ στην οδό Σαχτούρη είχε χαρακτηριστικά δίτροχου της ομάδας ΔΙΑΣ. Ομως τώρα φαίνεται να προκύπτουν πέντε νέα δεδομένα.
Τα πέντε νέα δεδομένα
Ενα από τα στοιχεία που θα εξετασθούν είναι έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία της δίκης έξι ατόμων. Οι εν λόγω κατηγορούμενοι για ληστείες, εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα αδικήματα στην Αχαΐα δικάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο στο Αίγιο. Στο έγγραφο αυτό ζητείται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο πρώην διευθυντής αστυνομικών υπηρεσιών στην Πάτρα. Ο πρώην ανώτατος αξιωματικός ωστόσο αρνήθηκε να καταθέσει, γεγονός που φέρεται να προκάλεσε τη δυσφορία των κατηγορουμένων οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά τότε στο δικαστήριο για «μεγάλη αχαριστία». Ο λόγος και το παρασκήνιο της πρόσκλησης αυτής από τους ποινικούς προς τον ανώτατο αξιωματικό έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ.
Δεύτερο στοιχείο που θα τεθεί στο μικροσκόπιο των Aδιάφθορων φέρεται ότι είναι μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες κατηγορούμενοι «νονοί» της Πάτρας σε πρόσφατη δίκη τους αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις τους μίλησαν για χρηματισμούς με 60.000 ευρώ επίσης υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.Τρίτο σημείο έρευνας είναι μια εισαγγελική διάταξη που αφορούσε την αρχειοθέτηση του φακέλου της αυτοκτονίας του τότε διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών τον Απρίλιο του 2007. Ο αυτόχειρας βρέθηκε σε παραλία της αχαϊκής πρωτεύουσας πυροβολημένος δύο φορές στην καρδιά από το υπηρεσιακό του περίστροφο. Στην εισαγγελική διάταξη μνημονεύεται ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην αυτοκτονία (σ.σ.: όπως είχε συμβεί, φέρ' ειπείν, στην υπόθεση Ζαχόπουλου, στην οποία η κατηγορούμενη Εύη Τσέκου είχε απαλλαγεί τελικώς). Ομως στο ίδιο έγγραφο μνημονεύεται ότι για το απονενοημένο διάβημά του φέρει ευθύνη ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που εμφανιζόταν να τον πίεζε διαρκώς να καταδώσει συναδέλφους του αναφέροντας ότι είχαν σχέση με «νονούς» της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ