Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Λήστεψαν χθες βράδυ τον φύλακα καταστήματος στον Άγιο Βασίλη

Αντιμέτωπος με τρεις ληστές ήρθε σήμερα τα ξημερώματα ο φύλακας γνωστού καλοκαιρινού καταστήματος καφέ – μπαρ που βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Βασιλείου Ρίου Πατρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, οι τρεις δράστες έφθασαν στο χώρο λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, πλησίασαν τον υπάλληλο και με απειλές, τον ακινητοποίησαν βίαια δίχως αυτός να μπορεί να βγάλει κουβέντα.
Οι άγνωστοι μέσα σε λίγα λεπτά μπόρεσαν και αφαίρεσαν εξοπλισμό από το κατάστημα μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν. Ο φύλακας ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. όμως οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου, δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει καθώς και πριν από λίγες ημέρες σε έτερο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, άγνωστοι και πάλι εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό φωτισμό αλλά και το γεγονός πως δεν περνούσε κανείς από το σημείο, αφαίρεσαν εξοπλισμό κυρίως από την παραλία, ενώ και οι κλοπές και διαρρήξεις στα σπίτια είναι αρκετές.

Αυξάνεται η εγκληματικότητα στα περίχωρα

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά έρχεται στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την αύξηση της εγκληματικότητας ιδίως στα περίχωρα της Πάτρας, τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους καθώς και περιοχές της Αχαΐας, όπου υπάρχουν Αστυνομικά Τμήματα, όμως λόγω της έλλειψης προσωπικού και κυρίως εξαιτίας της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής, τα περιστατικά είναι αρκετά.
Ιδίως τις τελευταίες ημέρες, με τις συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών, μελών της Χρυσής Αυγής, και τα νυχτερινά, κυρίως, επεισόδια, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών τονίζουν πως έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, δίχως καθόλου αστυνόμευση.
Κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν, όπως καταγγέλλουν στο PatrasTimes, με τις ελλείψεις που καταγράφονται σε έμψυχο δυναμικό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. να είναι δραματικές και τις εκκλήσεις των συνδικαλιστών για την ενίσχυση του προσωπικού αλλά και συντήρηση οχημάτων, περιπολικών και μηχανών να είναι αλλεπάλληλες.
Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι πως αρκετοί από τους αστυνομικούς που υπηρετούν είναι επιφορτισμένοι με αλλότρια καθήκοντα, κατασπαταλώντας έτσι τη δύναμη που θα έπρεπε να είναι για την πρόληψη και προστασία των πολιτών και κυρίως για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας.
Να μην ξεχνάμε βέβαια, τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, όπως της Χαλανδρίτσας, της Κάτω Αχαΐας, των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε ένα αστυνομικό να στείλουν σε μια κλοπή, διάρρηξη ή κάτι πιο σοβαρό, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες ένας μόλις υπάλληλος καλύπτει βάρδια ή και περιπολία (κυρίως απόγευμα και βράδυ), ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που και να έχουν υπάλληλο, τα οχήματα δεν έχουν βενζίνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ