Type Here to Get Search Results !

Πόλεμος “μαφιόζων” στην Πάτρα

Σε αναβίωση του «πολέμου» των εκβιαστικών ομάδων της Πάτρας αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές τη μαφιόζικη εκτέλεση δύο ανδρών έξω από γνωστό κλαμπ της πόλης, αποδίδοντάς τη σε «συμβόλαιο θανάτου». «Ότι φαινομενικά τελείωσε δολοφονικά το 2005 με την εξόντωση του 49χρονου ‘αρχηγού’, και τις 26 συλλήψεις της επόμενης χρονιάς, φαίνεται πως ‘άνοιξε’ ξανά» αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Οι δύο εκτελεστές πυροβόλησαν τουλάχιστον 23 φορές τους τρεις άνδρες, δύο από τους οποίους καταδίωξαν και έδωσαν «χαριστικές βολές». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η δολοφονία του 35χρονου αθλητή χαντμπολ Β. Σ., πιθανόν να οφείλεται σε... λάθος των δολοφόνων, γιατί απλά ο άτυχος νέος βρέθηκε σε «λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή», όπως επισημαίνουν.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως βασικός στόχος τους ήταν ο 32χρονος Κ. Φ., που εξέπνευσε αργότερα από τα βαριά τραυματά του και ο 42χρονος τραυματίας Δ.Σ. Ο 32χρονος Κ.Φ, ήταν ανάμεσα στους 26 κατηγορούμενους, που είχαν συλληφθεί το 2006, υπόθεση για την οποία τρία χρόνια μετά καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση, και αργότερα αθωώθηκε. Ο 35χρονος Β.Σ, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Ήταν επί σειρά ετών ιδιοκτήτης του internet cafe "Colloseum", στην Αγ.Τριάδα, ενώ ήταν πολύ γνωστός στην αθλητική οικογένεια της Πάτρας, καθώς μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Αλέξανδρο, έπαιζαν στην ανδρική ομάδα χάντμπολ της "Ακαδημίας των σπορ". Ο άτυχος άνδρας ήταν καλεσμένος στο κλαμπ Bijoux στην οδό Σαχτούρη, για τα γενέθλια ενός φίλου του. Όταν βγήκε από το κατάστημα, περίπου στις 03:20 χθες τα ξημερώματα, βρέθηκε ανάμεσα στον 32χρονο και τον 42χρονο, τους οποίους φαίνεται να γνώριζε. Εκείνη τη στιγμή, δύο άτομα, που φορούσαν μαύρα ρούχα, λευκά κράνη και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, ανέβηκαν με μεγάλη ταχύτητα ανάποδα τη συγκεκριμένη οδό. Όταν έφθασαν μπροστά στους τρεις άνδρες, ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς εναντίον τους, με ένα υποπολυβόλο τύπου «σκόρπιον». Πρώτος δέχθηκε τα πυρά ο 35χρονος άνδρας στην πλάτη, έπειτα ο 32χρονος Κ.Φ, και ο 42χρονος τραυματίας. Από κάμερα ασφαλείας κοντινού καταστήματος, έχει καταγραφεί σε οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας περίπου 3 λεπτών, οι στιγμές της διπλής εκτέλεσης. Όταν τα θύματα έπεσαν αιμόφυρτα, οι δράστες συνέχισαν για λίγο την πορεία τους.
Από το βίντεο προκύπτει ότι ο 32χρονος Κ.Φ, αν και έχει δεχθεί περίπου 6 σφαίρες στο κορμί του, επιχειρεί να σηκωθεί και να διαφύγει. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτες κάνει αναστροφή και κατεβαίνει κανονικά την οδό Σαχτούρη. Σταματά και πάλι, ο συνοδηγός κατεβαίνει και δίνει «χαριστικές βολές» και στα δύο θύματα, αυτή τη φορά με πιστόλι. Η χθεσινή διπλή δολοφονία σε κεντρικό σημείο της Πάτρας θύμησε στους κατοίκους την μαφιόζικη εκτέλεση του αθλητή-πυγμάχου Ανδρέα Παϊζη στις 14 Απριλίου 2005 . Τότε το θύμα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από «πολύ καλό του φίλο» να πάει στη λέσχη του. Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, τον προσέγγισε ένα άτομο που φορούσε περούκα, πιθανόν γνωστός του. Ο δράστης σήκωσε το υποπολυβόλο τύπου «σκόρπιον» και πυροβόλησε 13 φορές εναντίον του θύματος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ