Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο τιμά την Πρωτομαγιά

Tιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, διοργανώνει συγκέντρωση την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου, στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του στην πλατεία Όλγας.
Σε ανακοίνωσή του ο συνδικαλιστικός φορέας αναφέρει τα εξής:

«Η 1η Μάη εορτάζεται ως Παγκόσμια ημέρα των Εργατών. Είναι ημέρα Μνήμης, Τιμής & Αγώνα, για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Όσα εργασιακά δικαιώματα με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια, οι νεοφιλελεύθερες και Τροϊκανές πολιτικές προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν και να καταργήσουν τα Συνδικάτα. Αυτό που πρέπει να καταργηθεί είναι το Ευρωπαϊκό Νεοφιλελεύθερο πολιτικό μοντέλο που καταστρέφει και εξαθλιώνει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Νότια Ευρώπη.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, τιμώντας τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη 2013.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σπάσουμε τα δεσμά των Μνημονίων.
Αγωνιζόμαστε και Απεργούμε:
• Για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, για την επαναγορά των κεκτημένων μας, την περιφρούρηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

• Για να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας.

• Για να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

• Για να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια.

• Για να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης.

• Για να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.

• Για να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.

• Για να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30, με τα Συνδικάτα να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε το νεοφιλελευθερισμό που επιχειρεί να καταστρέψει λαούς και κοινωνίες
»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ