Type Here to Get Search Results !

6 Φιλανδοί εθελοντές στην Πάτρα και στην Ναύπακτο

Τo Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων από την Πάτρα (http://.users.sch.gr/vamvaka), φιλοξενεί  6 Φινλανδούς εθελοντές από το  σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, KIRKKONUMMI KANSALAISOPISTO, από την πόλη Kirkonummi Φιλανδίας, (www.kirkkonummi.fi/kansalaisopistο). 
Οι Φινλανδοί θα  βρίσκονται στην  Πάτρα από 14/04/2013 – 04/05/2013 και θα  προσφέρουν εθελοντική εργασία,  γνώση και την τεχνογνωσία τους  σε διάφορους τομείς εκπαίδευσης ανάλογα με την ειδικότητα τους, σε τυπική και μη τυπική  μάθηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig Senior Volunteer,Σχέδια Εθελοντισμού Grundtvig για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας "Enhancing of Finland – Greece Cultural Heritage" , "EnHanCe". 
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δυο έτη (2011- 2013) και κατά το πρώτο έτος 2011-2012 6 Αχαιοί εθελοντές επισκέφθηκαν το Kirkοnummi Φιλανδίας και προσέφεραν εθελοντική εργασία στο εκεί σχολείο εκπαίδευσης  ενηλίκων. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Κυριακή Βαμβακά , υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Ινστιτούτου μας.
Σκοπός του προγράμματος είναι:
• Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών Ελλάδας και Φινλανδίας, ώστε να γίνει διάδοση και προώθηση του Ελληνικού & Φινλανδικού  πολιτισμού.
• Να επιτρέψει στις τοπικές κοινωνίες, που εμπλέκονται στην ανταλλαγή εθελοντών, να αξιοποιήσουν δημιουργικά την γνώση, εμπειρίες και τις ικανότητες των εθελοντών.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
• Να δώσει την ευκαιρία σε άτομα ( + 50) να εργαστούν εθελοντικά σε Ελλάδα και Φιλανδία σε διάφορες δραστηριότητες. 
• Να δημιουργήσει διαρκή συνεργασία μεταξύ των συνεργαζομένων Οργανισμών όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.
• Να υποστηριχθεί το πρόγραμμα από την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς Δήμους,  ώστε να εμπλακούν θετικά στην ανταλλαγή των εθελοντών.
Μα τι προσφέρουν οι 6 Φιλανδοί, η Mia, o Rafic, o Penti, η Raija ,η Kaija και η  Sinnika στην πόλη μας;
Κατά την πρώτη βδομάδα παραμονής τους στην Πάτρα από 14/04/2013- 20/4/2013 οι  εθελοντές μας προσέφεραν μαθήματα στους εθελοντές και μαθητές  στο Αχαϊκό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενηλίκων. 
Συγκεκριμένα η Μia Handsson, καθηγήτρια Αγγλικών παρέδωσε μαθήματα Αγγλικών και δίδαξε Ινδική μαγειρική στην αγγλική γλώσσα και κατασκευή  σαπουνιού στο Ινστιτούτο μας. Επίσης δίδαξε Αγγλική γλώσσα στο Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ