Type Here to Get Search Results !

Oι σοκολάτες του Δημάρχου και η φουστανέλα του Καρκούλια

To κέφι και το κλίμα ευφορίας και διασκέδασης που επικράτησε στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου μεταφέρθηκε στη «Σεμέλη», όπου πραγματοποιήθηκε ο Χορός του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».
Οι παρευρισκόμενοι ξέδωσαν με την ψυχή τους και με αμίμητες καρναβαλικές εμπνεύσεις και τρελό κέφι, ενώ οι ευρηματικές και πρωτότυπες μεταμφιέσεις και εξαιρετικά μακιγιάζ έκλεψαν τις εντυπώσεις παρελαύνοντας στον ζεστό και οικείο χώρο της Σεμέλης. Κυρίες και κύριοι της πόλης και όχι μόνο, γιόρτασαν με τον πιο ιδανικό τρόπο το Σάββατο, τη μεγαλύτερη και πιο λαμπρή νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού.
Το θέμα του χορού «Villa Moretti», δανεισμένο από τον πρώτο αποκριάτικο χορό μετά την απελευθέρωση, που δόθηκε το 1829 στην οικία του εμπόρου Μωρέτη και σηματοδοτεί σύμφωνα με τις περισσότερες ιστορικές απόψεις την αφετηρία του Πατρινού Καρναβαλιού, προκάλεσε υπέροχες καρναβαλικές και χιουμοριστικές παρουσίες, αλλά και δεινές χορευτικές επιδόσεις δημιουργώντας μια κεφάτη ατμόσφαιρα, αντάξια του πάθους με το οποίο οι Πατρινοί νιώθουν και γιορτάζουν το Καρναβάλι τους. Τον καλύτερο εαυτό της έδωσε η εξαιρετική Ορχήστρα Θεοδώρου, η οποία είχε καθοριστική συμμετοχή με τις μουσικές της επιλογές στην επιτυχία του χορού.
Στα επίτιμα χορευτικά ζευγάρια βεβαίως αυτά των οικοδεσποτών, αυτά του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και της συζύγου του αλλά και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χάρη Καρκούλια, ο οποίος με την αμίμητη φουστανέλα του έκανε πάταγο.
Και βέβαια κέρδισαν τις εντυπώσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι καλεσμένοι που με χαρούμενη διάθεση και αυθεντικό σατιρικό πνεύμα προσδέθηκαν στο άρμα του κεφιού και της μεταμφίεσης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ