Type Here to Get Search Results !

Επεισόδια στην Πάτρα. Ένταση και προσαγωγές στον Πύργο


Επεισόδια στην Πάτρα. Ένταση και προσαγωγές στον Πύργο
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν από το τέλος της παρέλασης, για τη σημερινή εθνική επέτειο.
Ειδικότερα, φοιτητές, σπουδαστές, αλλά και μέλη άλλων κοινωνικών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Κολοκοτρώνη, επιχείρησαν να μπουν στην οδό Αγίου Ανδρέου, μόλις πέρασαν και τα τελευταία στρατιωτικά τμήματα.
Όμως οι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση, αλλά και η αποχώρηση των επισήμων από την ειδική εξέδρα. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν για δεύτερη φορά να εισέλθουν στην Αγίου Ανδρέου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών μπουκάλια με νερό.
Τελικά, έπειτα από λίγη ώρα οι διαδηλωτές εισήλθαν στην Αγίου Ανδρέου και έκαναν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατά της τρόικας, κατά του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπέρ της Κύπρου κ.α.
Λίγη ώρα νωρίτερα και κατά την διάρκεια της παρέλασης, αντιπροσωπεία σπουδαστών με τη συνοδεία της Αστυνομίας, κατευθύνθηκε μπροστά από την εξέδρα των επίσημων και ανήρτησαν πανό κατά του σχεδίου «Αθηνά».
Επίσης, νωρίς το πρωί, μέλη του ΕΠΑΜ άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Τώρα είναι η ώρα, ελευθερία ή θάνατος», μπροστά από το κάστρο της Πάτρας και κατά μήκος των σκαλιών της Αγίου Νικολάου.
Στο μεταξύ, ένταση υπήρξε και στον Πύργο της Ηλείας, όταν σπουδαστές που θέλησαν να μπουν με πορεία στην παρέλαση, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν τρία άτομα στην Αστυνομική Διεύθυνση. Μετά το τέλος της παρέλασης και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι.
Στο Αγρίνιο σπουδαστές και μέλη κοινωνικών ομάδων έκαναν πορεία μετά το τέλος της παρέλασης, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ