Type Here to Get Search Results !

Κοινό μυστικό οι εκβιασμοί από επίορκους εφοριακούς στην Πάτρα


«Το σύστημα είναι σάπιο... Οι παράγκες που έχουν στηθεί φτάνουν πολύ μακριά...».
Οι «παράγκες» φτάνουν πολύ μακριά, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ΠάτραςΟι «παράγκες» φτάνουν πολύ μακριά, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ΠάτραςΜε αυτή τη φράση και με μια σειρά από σοβαρές καταγγελίες εις βάρος των επίορκων υπαλλήλων που ανήκουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών αντέδρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη τριών στελεχών του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας στη Λευκάδα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 15.000 ευρώ που -σύμφωνα με την Αστυνομία- τους είχε δώσει 57χρονος έμπορος προκειμένου να τακτοποιήσουν φορολογικές παραβάσεις του.
Διαφθορά
«Το δαιδαλώδες φορολογικό σύστημα που ισχύει στη χώρα μας επί σειρά ετών θρέφει αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς. Η πολιτεία στέκεται υποκριτικά ως παρατηρητής απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και μάλλον δεν θέλει να κάνει κάτι το διαφορετικό . Δηλαδή να καταργήσει τη μεσολάβηση υπαλλήλων και να φορολογεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις μέσω ενός σύγχρονου μηχανογραφικού συστήματος», λέει στην «Ε» ο κ. Ρώρος και αποκαλύπτει:
«Την τελευταία εξαετία είχαμε πάνω από τριάντα περιπτώσεις επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Πάτρας οι οποίοι κατήγγειλαν στον εμπορικό σύλλογο ότι δέχθηκαν τέτοιους εκβιασμούς από επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Ομως κανείς δεν θέλησε να μιλήσει επωνύμως, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν. Δυστυχώς οι υποθέσεις που έφτασαν στη Δικαιοσύνη μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Υπάρχει ατιμωρησία και προκλητική καθυστέρηση στην εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, που κανονικά θα έπρεπε να προηγούνται των άλλων».
Οπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, όσοι επιχειρηματίες ή επαγγελματίες κατά το παρελθόν σήκωσαν το κεφάλι τους και τόλμησαν να καταγγείλουν τους επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκαν αμέσως μετά την εκδικητική αντίδραση των συναδέλφων τους οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τις επιχειρήσεις των καταγγελλόντων.
«Θύμα αυτής της συμπεριφοράς έγινα κι εγώ. Οταν το 2002 με την περαίωση επισκεφθήκαμε ως Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας το υπουργείο Οικονομικών και τους καταγγείλαμε την εκβιαστική συμπεριφορά υπαλλήλων που έκαναν ελέγχους στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Πάτρας, στοχοποιήθηκα, με αποτέλεσμα να μου κάνουν συνεχείς ελέγχους μεταφέροντας φυσικά το μήνυμα σε μένα και στους άλλους τι πρόκειται να υποστεί κάποιος που θα προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες», αποκάλυψε στην «Ε» ο κ. Ρώρος.
Ζητεί επίσης μέσω της «Ε» να γίνει το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας πιο απλό και να καταργηθεί η πολυπλοκότητα των ειδικών διατάξεων, που ουσιαστικά -όπως λέει- ρίχνουν νερό στο μύλο της διαφθοράς των επίορκων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ