Type Here to Get Search Results !

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σήμερα στην πλατεία Γεωργίου

Ο Δήμος Πατρέων, η Ιερά Μητρόπολη Πάτρας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, στηρίζουν και συμμετέχουν στην προσπάθεια με σύνθημα «Δώσε το παρών».
Πρόκειται για ένα εγχείρημα και πρωτοβουλία των ραδιοφωνικών σταθμών , των εφημερίδων Κόσμος, 7 Μέρες Αγγελίες, που αφορά στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν για την ενίσχυση της Δημοτικής Ιματιοθήκης και της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών . Η εκστρατεία πραγματοποιείται σήμερα, από τις 9 το πρωί, ως τις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου.
 Για την προσπάθεια αυτή, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, από τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας Θεοχάρη Μασσαρά και Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, την πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Τασία Παπαντωνοπούλου, τον πανοσιολογιότατο Αμβρόσιο Γκουρβέλο, εκ μέρους της ιεράς Μητρόπολης Πατρών, την Μαρία Φιλοπούλου και τον Θανάση Κούστα εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κοντογιάννη και Πένυ Μακρή από πλευράς των διοργανωτών. Ο κ. Μασσαράς, εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η οικονομική κρίση δημιουργεί συνεχώς νέες στρατιές ανέργων και απόρων και στην πόλη μας. Πρόκειται για δημότες που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσής τους και οι οποίοι μέχρι χθες δεν αντιμετώπιζαν οικονομικό πρόβλημα, δεν ήταν καταγεγραμμένοι στις ευπαθείς ομάδες. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι δημότες που μέχρι σήμερα ήταν χορηγοί της Τράπεζας Τροφίμων, σήμερα κάνουν αιτήσεις για να γίνουν μέλη της. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε διανομή της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων συγκεντρώνονται περί τα 1.300 μέλη οικογενειών που έχουν ανάγκη άμεσης στήριξης. Την ίδια ώρα συνεχώς καταγράφονται νέες έκτακτες περιπτώσεις δημοτών που ζητούν εγγραφή στην Τράπεζα, ενώ περί τα 200 άτομα δεν έχουν κάνει αιτήσεις αλλά προστρέχουν στην Τράπεζα ζητώντας λίγο λάδι, λίγο γάλα, κάποια βοήθεια. Για πρώτη φορά φέτος μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων η Τράπεζα Τροφίμων βρέθηκε με άδεια ράφια καθώς διατέθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό των αγαθών που προορίζονται για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει. Παράλληλα, περισσότερες από 1.300 οικογένειες εξυπηρετούνται από την Ιματιοθήκη του Δήμου Πατρέων. Αντιλαμβάνεστε ότι με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, με την αύξηση του αριθμού των ανέργων, με το ψαλίδισμα των κοινωνικών δομών και παροχών, το πρόβλημα θα ενταθεί και θα οξυνθεί. Είναι λοιπόν περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να σταθούμε με αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, να δώσουμε από το περίσσευμά μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ