Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μεγάλο ενδιαφέρον για τις καινοτόμες δράσεις -

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση κοινού, στο χθεσινό άνοιγμα της 1ης Έκθεσης "Μεταφοράς Τεχνογνωσίας 2012" που διοργάνωσε το γραφείο Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας, στην Αγορά Αργύρη. Χαρακτηριστικό της πρώτης μέρας της διοργάνωσης, είναι το γεγονός ότι πολύς κόσμος παρακολούθησε τις ομιλίες, αλλά βρισκόταν ακόμη περισσότερος στον χώρο όπου εκατό εκθέτες παρουσιάζουν τις καινοτόμες προτάσεις τους.
Στόχος της Έκθεσης είναι να φέρει σε επαφή το ερευνητικό δυναμικό τόσο του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και των Ερευνητικών Ινστιτούτων με τον επιχειρηματικό, παραγωγικό και επενδυτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας. Ο Απόστολος Κατσιφάρας στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική σχέση του Πανεπιστημίου με την πόλη των Πατρών. Ο περιφερειάρχης δυτ. Ελλάδας τόνισε ότι η σύνδεση πρέπει να δυναμώσει ώστε να λειτουργήσει επικουρικά στην ανάπτυξη της περιοχής ως απάντηση στην κρίση. Τον λόγο αμέσως μετά, πήρε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης ο οποίος τονίσε ότι προωθείται η δικτύωση ερευνητών και παραγωγικού τομέα με σκοπό την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και διαδικασιών σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Με την ευκαιρία της εξαιρετικά σημαντικής σημασίας που έχει η λειτουργία του Πανεπιστημίου στην περιοχή, ο κ. Παναγιωτάκης αναφερόμενος στη φημολογία για μεταφορά τμημάτων του Πανεπιστημίου σε άλλες πόλεις, είπε: "Ακόμα και αν κάτι τέτοιο ισχύει, εμείς θα το εμποδίσουμε και θα βοηθήσουμε να μείνουν όλα αυτά σε επίπεδο φημολογίας".
 Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε ότι κύριο όραμα των διοργανωτών της έκθεσης είναι να αποτελέσει με σύστημα και οργάνωση, ένα σημαντικό ετήσιο γεγονός που θα διευρύνεται κάθε χρόνο. Και να μετατραπεί η έκθεση στο προσεχές μέλλον σε διεθνές αναπτυξιακό γεγονός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ