Type Here to Get Search Results !

Επίσκεψη του υπουργού ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτου στο ερευνητικό σκάφος

Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για την Ελλάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος, μετά την επίσκεψή του στο ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της Νορβηγικής εταιρίας PetroleumGeo-Services (PGS), το οποίο θα πραγματοποιήσει γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και νοτίως της Κρήτης.
Ειδικότερα, ο κ. Λιβιεράτος, σε δηλώσεις που έκανε στον λιμένα της Πάτρας, όπου είχε αγκυροβολήσει το σκάφος, σημείωσε ότι «είναι μια σημαντική μέρα γιατί, στο κλίμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας, έρχεται μια αισιόδοξη νότα ότι η Ελλάδα μπορεί να σχεδιάζει, μπορεί να προγραμματίζει, μπορεί με ήπιους τόνους, χωρίς κραυγές, και φωνές, να στήνει μεγάλα προγράμματα, και να τα φέρνει σε πέρας».
Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Λιβιεράτος εκτίμησε ότι πιθανόν μέσα στο 2014 η ελληνική πολιτεία θα είναι έτοιμη να προκηρύξει τα οικόπεδα για να προχωρήσει η εξόρυξη.
Από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας». Επίσης υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται περίτρανα, πως όταν η προσπάθεια είναι συλλογική, διαφανής και ολοκληρωμένη, τότε φέρνει αποτελέσματα.- 
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ