Type Here to Get Search Results !

Τμήματα χωρίς γιατρούς λόγω περικοπών

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά τις περικοπές σε εφημερίες, που έχει ως αποτέλεσμα τμήματα να μένουν χωρίς γιατρούς και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ασθενών, όπως καταγγέλλει η Ε.Ι.Ν.Α. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου κατέθεσε μήνυση κατά μελών της Διοίκησης του Νοσοκομείου που υπερψήφισαν την απόφαση για την κατάργηση ή σε άλλες περιπτώσεις την δραματική μείωση των εφημεριών κλινικών και εργαστηρίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Δευτέρα παραιτήθηκε ο υποδιοικητής του ΠΓΝΠ Ηλίας Παναγιωτόπουλος.που είναι και διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος.
 Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Στο πλαίσιο της έλλειψης κονδυλίων καταργούνται εφημερίες σε εργαστήρια, με αποτέλεσμα το απόγευμα να μην υπάρχει γιατρός για τους ήδη νοσηλευόμενους ή για τα νέα περιστατικά. «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, κινδυνεύουν ασθενείς, γι αυτό και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών», αναφέρει o Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. Κώστας Γιαννάκενας. Σε ανακοίνωσή της για την επώνυμη καταγγελία-μηνυτήρια αναφορά η διοίκηση της Ε.Ι.Ν.Α. τονίζει: «Η καταγγελία αυτή στρέφεται κατά των μελών του Δ.Σ που υπερψήφισαν την απόφαση για την κατάργηση ή σε άλλες περιπτώσεις την δραματική μείωση των εφημεριών κλινικών και εργαστηρίων με αποτέλεσμα να μένουν τμήματα του νοσοκομείου χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς (παρά την ύπαρξη χειρουργημένων νοσηλευομένων ασθενών) ή να καταργούνται σημαντικές λειτουργίες τμημάτων που προσφέρουν μοναδικές για την περιφέρεια της 6 ης Υ.Πε. υπηρεσίες όπως θεραπείες καρκίνου αλλά και επείγουσες εξετάσεις για τις οποίες το πλησιέστερο κέντρο διακομιδής είναι η Αθήνα.
Στη παραπάνω αναφερόμενη Καταγγελία-Μηνυτήρια Αναφορά, η Ε.Ι.Ν.Α. ζητεί την διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών για την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και την περαιτέρω δίωξη των όποιων υπευθύνων για την κατάσταση αυτή». Το πρόβλημα με τις περικοπές των εφημεριών φαίνεται πλέον έντονα τώρα και φτάνουμε στο σημείο κυριολεκτικά να μην υπάρχει γιατρός. Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκενας την Κυριακή προέκυψε το εξής σε έκτακτο περιστατικό όπου μπήκε άμεσα στο χειρουργείο. Οι γιατροί εντόπισαν υγρό στην κοιλιακή χώρα, το οποίο θα έπρεπε να αναλύσει κυτταρολόγος για να δει περί τίνος πρόκειται, κυταρρολόγος ωστόσο δεν εφημέρευε, καθώς γι΄αυτό το εργαστήριο προβλέπονται μόλις τρεις εφημερίες το μήνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ