Type Here to Get Search Results !

Κλειστός επί τρεις ημέρες ο Δήμος Πατρέων

23.34:Τριήμερο λουκέτο διαμαρτυρίας σε όλες της υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Αιτία της νέας κινητοποίησης η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
Όπως αποφασίστηκε, ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Επίσης, να μην δοθούν οι λίστες με τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.
19.18 Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στην εισηγησή του είπε ότι δεν δεν θα δώσει καμία λίστα με στοιχεία εργαζομένων στο Υπουργείο και θα κινηθεί σαν να μην έχουν ζητηθεί οι απολύσεις, ενώ ανέφερε ότι θα κινηθεί και νομικά, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Επίσης τόνισε ότι θα ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.
To κείμενο της απόφασης που έθεσε ο Δήμαρχος στο Σώμα προς ψήφιση έχει ως εξής:
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται σε κάθε απόλυση εργαζομένου στο Δήμο Πάτρέων. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απόλυτα αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
2. Ο Δήμαρχος της Πάτρας και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου εντέλλονται να μην επιτρέψουν την αποστολή οποιαδήποτε λίστας εργαζομένων σε κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη Δημόσια Αρχή και παρέχει σε αυτούς την αμέριστη στήριξή του αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφόσον αυτό απαιτηθεί.
3. Οι αναφερόμενοι στις διαπιστωτικές πράξεις του Δημάρχου του έτους 2011 υπάλληλοι και εργάτες είναι και σήμερα αναγκαίοι για την εκπλήρωση του δημοτικού έργου και τους ζητείτε να συνεχίζουν να προσφέρουν και στο μέλλον τις υπηρεσίες τους στις θέσεις που κατέχουν και αναφέρονται στις προαναφερόμενες διαπιστωτικές πράξεις.
4. Ο Δήμος δια μέσου της νομικής του υπηρεσίας να ζητήσει να αναγνωριστεί η αντισυνταγματικότητα των διατάξεως του Νόμου 4093/2012 και των εφαρμοστέων του νόμου πράξεων της Διοίκησης και να ασκήσει παρεμβάσεις υπέρ των θιγομένων εργαζόμενων σε κάθε Δικαστήριο ή Διοικητική Αρχή
5. Ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης προς αποφυγή μέγιστης ζημιάς για την πόλη.
6. Οι διάφορες Διευθύνσεις του Δήμου να προχωρήσουν στην διαμόρφωση των αναγκών τους σε πρόσθετο προσωπικό για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων που θα αντιμετωπίσουν με τις πλέον των 200 αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν από 1-1-2013, μετά την συνταξιοδότηση 159 μονίμων και 113 με σχέση αορίστου χρόνου υπαλλήλων και τη μη ικανοποίηση της με αριθμό 52/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετάταξη 56 υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας που ασκούσαν αρμοδιότητες που περιήκθαν στο Δήμο ενώ αυτοί μετατάχτηκαν στην Περιφέρεια
19.10 Άρχισαν τα όργανα όταν κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος της Πάτρας τόνισε ότι η συζήτηση του θέματος γίνεται με καθυστέρηση ενάμιση μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι παρεμπόδιζαν την αίθουσα του συμβουλίου, εστιάζοντας στο θέμα του εργοστασίου και απαγορεύοντας στο σώμα να συνεδριάσει, την ίδια ώρα που ο ίδιος, όπως είπε, έφερνε συνεχώς προς συζήτηση το επίμαχο θέμα της διάλυσης των Δήμων και δεχόταν ακόμη και ειρωνίες.
Η απάντηση των εργαζομένων ήταν άμεση με ένα σύνθημα: «Το λιμάνι ο Σαμαράς τα σκουπίδια ο Δημαράς».
18.30 Ξεκίνησε στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού, η κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για το θέμα της διάλυσης των Δήμων με τα νέα καταδικαστικά μέτρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις απειλούμενες απολύσεις υπαλλήλων. Η αίθουσα είναι κατάμεστη από εργαζομένους, ενώ παρών είναι και ο βουλευτής Αχαϊας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων οργανώσεων, σωματείων και συλλόγων που συμπαρίστανται στους υπαλλήλους.
Εργαζόμενοι νβρίσκοντια και έξω απο την αίθουσα της συνεδρίασης και ζητούν να ληφθεί η απόφαση με την οποία δεν θα δοθούν στοιχεία στο Υπουργείο, για να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να απολυθούν συνάδελφοί τους.
Οι εργαζόμενοι ζητούν το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει και για το κλείσιμο των Δήμων σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ