Type Here to Get Search Results !

Μάχονται Δήμος, αντιπολίτευση και εργαζόμενοι για τα ΣΔΙΤ

Την ίδια ώρα που οι τοπικοί φορείς μάχονται για ένα ναι ή ένα όχι στην κατασκευή εργοστασίου με ΣΔΙΤ και το θέμα έχει οδηγήσει σε ένα είδος τοπικού εμφυλίου, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με την γερμανική ετοιμάζονται να "σπρώξουν" το έργο με διαδικασίες εξπρές και συγκεκριμένα με διαδικασίες fast track, δηλαδή με καθεστώς ταχείας αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων, παραμερίζοντας εντελώς τις τοπικές κοινωνίες, η άποψη των οποίων δεν φαίνεται να τους απασχολεί. Η πρόταση που έγινε από τον Υφυπουργό της Γερμανίας αρμόδιο για την Ελλάδα Χανς Ιωακείμ Φούχτελ κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σαμαρά -Μέρκελ, όταν η καγκελάριος είχε έρθει στην Αθήνα, να προωθηθούν δηλαδή με διαδιακασίες fast track, όλα τα μεγάλα περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα, μεταξύ των οποίων και το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Ελλάδας, φαίνεται ότι έπιασε τόπο και οι δυο πλευρές ετοιμάζονται να τρέξουν τα έργα αγνοώντας τις κατά τόπους αντιδράσεις.
Την ίδια ώρα η ΠΟΕ - ΟΤΑ ασκεί έντονη κριτική στους δημάρχους, μεταξύ των οποίων και στον Δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά, και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για μεθόδευση πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τ.Α. Σε ό,τι αφορά το Δήμαρχο της Πάτρας δε, τον καταγγέλλει επειδή προωθεί τη δημιουργία εργοστασίου μέσω ΣΔΙΤ. Καμία σχέση δηλαδή με το fast track. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους αναφέρει: "Οι προβλέψεις αλλά και οι εκτιμήσεις μας ότι μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνονται πλέον και μετά τις αναφορές του ύπατου αρμοστή, Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ. Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο «ποταμός» συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι «αιρετοί» εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα στους «Γερμανούς κατακτητές» βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων.
Ουσιαστικά τους «έδωσε» ή κοινώς τους μαρτύρησε, αν και ήταν γνωστό, στους περισσότερους από εμάς ποιοι συνομιλούσαν μαζί του. Ποιοι είναι οι αιρετοί; Χρειάζεται να τους ξέρουμε ώστε με τον καλύτερο τρόπο να προετοιμάσουμε τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής Περιουσίας. Είναι οι Δήμαρχοι Πάτρας κ. Δημαράς Ιωάννης, Βέροιας κα Χαρά Ουσουλτζόγλου, Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, Νάξου κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας και πολλοί άλλοι τους οποίους θα αποκαλύψουμε εν καιρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ