Type Here to Get Search Results !

Πανάκριβος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο χωρίς συντήρηση

Την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο απλές ανάγκες τους λόγω της οικονομικής δυστοκίας, αυτό του Ρίου αγόρασε πανάκριβο μηχάνημα, το οποίο μόνο με...θαύμα, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα συντηρήσει λόγω υψηλού κόστους.
 Όπως αποκάλυψε, με επιστολή του, ο γιατρός και σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύχρος, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών προμηθεύτηκε όργανο ρομποτικής χειρουργικής αντί 1.840.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το ίδιο μηχάνημα έχει και το Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών αλλά είναι πλέον σε αχρηστία, αφού τα έξοδα συντήρησης του ανέρχονται στα 500.000 ευρώ ετησίως και το υπουργείο Υγείας, εν μέσω κρίσης, δεν υπογράφει το σχετικό κονδύλι.
 Αναλυτικά η επιστολή "Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. Υ4β/Γ.Π. 406/Φ 8γ2-123 του Υπ. Υγ. και Κοιν. Αλληλ., Διεύθυνση Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας, τμήμα β΄ (συν1), ξεκίνησε η διαδικασία προμήθειας, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.), οργάνου ρομποτικής χειρουργικής, συνολικής δαπάνης μεγαλύτερης των 1.840.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α . Παράλληλα, σύμφωνα με το από28/02/2010 δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (συν2), το αντίστοιχο όργανο του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών έχει τεθεί σε αχρηστία, εξ αιτίας του υψηλού κόστους συντήρησης και λειτουργίας του, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 500.000 ευρώ ετησίως. Κονδύλι το οποίο δεν υπογράφεται από το Υπ. Υγ. και μάλιστα εν μέσω κρίσης. Είναι εύλογες λοιπόν οι ανησυχίες ότι, παρά το ιστορικό του Λαϊκού Νοσοκομείου, οδεύουμε σε ένα νέο οικονομικό φιάσκο, αμφίβολης και αμφισβητήσιμης κλινικής χρησιμότητας, την ίδια ώρα που αναβάλλονται και καθυστερούν απλές εξετάσεις ρουτίνας, ιδιαίτερα χαμηλού κόστους αλλά μεγίστης κλινικής χρησιμότητας, σαν συνέπεια της οικονομικής ένδειας και δυσπραγίας που έχει περιέλθει το σύστημα υγείας και συγκεκριμένα το Π.Γ.Ν.Π.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ