Type Here to Get Search Results !

Το Δημοτικό, η παρέλαση και τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής

Μπαρούτι μυρίζει το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αναμένοναι εντάσεις, διαφωνίες και επεισόδια σε έναν επετειακό εορτασμό που τα έχει ...όλα. Η αρχή στον κύκλο της έντασης γίνεται αύριο το πρωί με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλιου της Πάτρας το οποίο θα επιχειρηθεί να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την δημιουργία ή μη, εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, μετά απο τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες συνεδρίασης λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Δήμου που δεν θέλουν τον εργοστάσιο. Μέσα θα επιχειρηθεί να μπουν οι σύμβουλοι για να συνεδριάσουν. Έξω θα τους περιμένουν οι εργαζόμενοι που θα επιχειρήσουν, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται, να κάνουν ξανά κατάληψη. Μαλιστα για να τους στηρίξουν θα βρίσκονται εκεί και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που λεχει εξαπολύσει δριμεία επίθεση εναντίον του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά, ο οποίος σήμερα έκανε έκκληση να δείξουν όλοι την απαιτούμενη σοβαρότητα για να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του Συμβουλίου.
Στο Συμβούλιο όπου αναμένονται έντονες συγκρούσεις, θα παρίσταται και ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας, ενώ έχουν κληθεί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι εργαζόμενοι προκειμένου να τοποθετηθούν. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει αν επιχειρηθεί νέα κατάληψη, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και δεν αποκλείεται το όλο θέμα να ξεφύγει και θα διολισθήσει η κατάσταση στον κατήφορο των επεισοδίων. Το απόγευμα του Σαββάτου στο Αίγιο η Χρυσή Αυγή εγκαινιάζει γραφεία της Τοπικής της Οργάνωσης χοροστατούντος του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβροσίου και ετοιμάζει φιέστα και επίδειξη δύναμης, με τη συμμετοχή στελεχών της και από την Αθήνα.
 Η αστυνομία φοβάται πιθανή εκτροπή λόγω της παρουσίας αντεξουσιαστικών στοιχείων που ίσως επιχειρήσουν να... απαντήσουν στην πρόκληση του Μητροπολίτη μετά των ναζιστών. Την επομενη μέρα η απειλή της έντασης μεταφέρεται στην οδο Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να αποτελεί αφορμή εκτόνωσης της λαίκής οργής για τα οικονομικά μέτρα. Λαίκές Συνελεύσεις, πολιτικές οργανώσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και απλοί πολίτες ετοιμάζονται για πορεία και... παρέμβαση στην εξέδρα μαζί με το πατροπαράδοτο γιουχάισμα, ενώ ακόμη δεν έχει ανιχθευτεί η στάση που θα τηρήσουν οι μαθητές που θα παρελαύνουν. Σε ετοιμότητα η αστυνομία για παν ενδεχόμενο, αλλά η ένταση θεωρείται σχεδόν βεβαία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ