Type Here to Get Search Results !

Ετοιμάζεται και νέα επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»


Θέμα λίγων ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr, και νέα επιχείρηση του «Ξένιου Δία» στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών μονάδων από τα κεντρικά της Αθήνας αλλά και τις όμορες αστυνομικές διευθύνσεις, όπως Ηλεία, Αιτωλία και Ακαρνανία.
Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας επιθυμούν να κάνουν μία ακόμη σημαντική επιχείρηση, όπως αυτή της 1ης Οκτωβρίου προκειμένου να συγκεντρώσουν μεγάλο μέρος μεταναστών που τυχόν έχουν παραμείνει ή επιστρέψει στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ουσιαστικά αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να «εδραιώσουν» την πεποίθηση τόσο στους αλλοδαπούς όσο κυρίως στους διακινητές τους πως η Πάτρα πλέον και η ευρύτερη περιοχή δεν υφίσταται ως σημείο διαφυγής προς τις ευρωπαϊκές ακτές της Ιταλίας.
Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ετοιμότητα και αναμένει τις εντολές του Υπουργείου, ενώ θεωρείται ως δεδομένο πως η νέα αυτή επιχείρηση του «Ξένιου Δία» θα φέρει και πάλι στην Πάτρα ισχυρές δυνάμεις, όπως της ΥΜΕΤ από την Αθήνα προς ενίσχυση, αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Δημήτρη Τσακνάκη προκειμένου να συντονίσει τις κινήσεις.
Να υπενθυμίσουμε πως κατά την πρώτη μαζική επιχείρηση του «Ξένιου Δία» στην Πάτρα: την 1η Οκτωβρίου έγιναν έλεγχοι κυρίως σε εγκαταλελειμμένες οικίες και εργοστάσια, όπου διαμένουν αλλοδαποί, σε όλο το μήκος της πόλης. Ελέγχθησαν περίπου 1.000 άτομα, προσήχθησαν 325 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και συνελήφθησαν 202 αλλοδαποί, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής. Από τότε οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται απλά όχι με τέτοια ένταση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ