Type Here to Get Search Results !

Στα σούπερ μάρκετ το βρεφικό γάλα, τα τσιγάρα και ο Τύπος

Βρεφικό γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά από τα σούπερ μάρκετ φέρνουν νέες θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα θεσπίζει το δικαίωμα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το προϊόν ή την υπηρεσία που αγοράζουν από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εφόσον αυτοί δεν εκδίδουν αποδείξεις. Τα παραπάνω προκύπτουν από ανακοινώσεις που έκανε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, στο πλαίσιο των νομοθετικών αλλαγών που προχωρεί, για την απελευθέρωση της αγοράς, τη μείωση του διοικητικού κόστους στις επιχειρήσεις, την αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά και την προστασία του καταναλωτή.
 Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι θα νομοθετήσει εκ νέου την πώληση γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και από άλλα καταστήματα πλην των φαρμακείων. Να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί είχαν πετύχει να μπλοκάρουν στο ΣτΕ προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση που έδινε το δικαίωμα διάθεσης των προϊόντων από καταστήματα και σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου οι τιμές να ανέβουν ξανά μετά τις μειώσεις του 20%. Το υπουργείο προχωρά σε νέα νομοθετική παρέμβαση, αφαιρώντας ως προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΦ, αλλά και πριν εκδοθεί η τελική απόφαση του ΣτΕ.
Αλλαγές έρχονται και στην πώληση καπνικών προϊόντων, εφημερίδων και περιοδικών. Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά και ιδίως μετά την άρση των περιορισμών που υπήρχαν για το επάγγελμα του καπνοπώλη (χρειάζονταν άδειες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας) ανοίγει ο δρόμος για την πώληση τσιγάρων και από τα σούπερ μάρκετ. Αρκεί βέβαια να εφαρμόζονται οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, που προβλέπουν τη διάθεσή τους από συγκεκριμένους χώρους. Η αγορά ανοίγει και για τον Τύπο και, σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε συνεργασία με τις γενικές γραμματείες Ενημέρωσης και Τύπου θα είναι πιο εύκολη η διάθεση εφημερίδων και περιοδικών από σούπερ μάρκετ. Σήμερα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστή άδεια και τα έντυπα να πωλούνται από διαφορετικό χώρο, εκτός καταστήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ