Type Here to Get Search Results !

«Τα ονόματα στη Βουλή!»


Την παρουσίαση του περιεχομένου της περίφημης λίστας Λαγκάρντ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αξιώνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος μετά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, προκαλώντας εσωτερικούς τριγμούς και στο ΠΑΣΟΚ. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να βγει από το κάδρο της κριτικής, πέρασε χθες στην αντεπίθεση και ξεκινώντας με τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega επιδίωξε να πείσει τους πολίτες για την ορθότητα των χειρισμών του και για τις κινήσεις του αναφορικά με τη λίστα, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι είχε δώσει εντολή στον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ να αξιοποιήσει τα στοιχεία της. Απέδωσε δε σε συντονισμένη προσπάθεια για αποσταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ την προσωπική επίθεση που δέχτηκε.

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟ. Ως επόμενη κίνηση, σήμερα το μεσημέρι συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση η οποία, όπως παραδέχτηκε, έχει δημιουργηθεί, και να προκαλέσει τη συσπείρωση των βουλευτών, αρκετοί από τους οποίους εμφανίστηκαν χθες έντονα προβληματισμένοι για τους χειρισμούς Βενιζέλου.
Πάντως ο ίδιος εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα τεθεί ζήτημα μομφής προς το πρόσωπό του από τους βουλευτές, σχολιάζοντας ότι «λειτουργούμε δημοκρατικά και συλλογικά με μια ανοιχτή αγκαλιά».
Κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη έδωσε έμφαση στην ανάγκη να φθάσει το υλικό με τα ονόματα των καταθετών στην Ελβετία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου «να δει τις πληροφορίες και δεσμευόμενη από το απόρρητο να διαβεβαιώσει για το περιεχόμενο των πληροφοριών». Να σημειωθεί μάλιστα ότι υπονόησε αρκετές φορές ότι το περίφημο «υλικό» δεν είναι τόσο σημαντικό, όπως έχει αντιληφθεί από πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί ή έχει ακούσει.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της απόφασής του να στείλει το επίμαχο CD με τα ονόματα στον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι οδηγήθηκε σ' αυτή την πρωτοβουλία διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε αυτό το «υλικό» στο αρχείο του ΣΔΟΕ. Πάντως επέμεινε ότι ουδέποτε είδε το περιεχόμενό του και κράτησε το usb «με σεβασμό ανεπεξέργαστο».
Αναφερόμενος στον ρόλο του Ιωάννη Διώτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπλεξε μεν το εγκώμιο του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, ωστόσο φρόντισε να διευκρινίσει ότι οι οδηγίες που του είχε δώσει ήταν σαφείς στην κατεύθυνση του να «αξιοποιήσει» με προσοχή τα στοιχεία για διευκόλυνση του έργου του, οδηγίες που επικαιροποιούσε συχνά.
Λάβρος εμφανίστηκε σε σχέση με την κριτική που ασκήθηκε στον ίδιο και στο πρόσωπό του για ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ: «Υφιστάμεθα μία χυδαία επίθεση που στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης και του πολιτικού συστήματος» είπε για να συνεχίσει: «Υπάρχει απόπειρα διάλυσης του θεσμικού ιστού της χώρας και της παράταξής μας. Θα αντέξουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ