Type Here to Get Search Results !

Τελική ευθεία για δόση και επιμήκυνση

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η Ανγκελα Μέρκελ με την επίσκεψη-αστραπή στην Αθήνα. Η καγκελάριος συνδράμει τις ελληνικές θέσεις για εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής

Τελική ευθεία για δόση και επιμήκυνση
Με τη «σφραγίδα» της Γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, «κλείδωσε» χθες στην Αθήνα η συμφωνία-πακέτο για την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει την ψήφιση των μέτρων ύψους 13,8 δισ. ευρώ, την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ. και την επιμήκυνση κατά δύο έτη του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μέσα σε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν σε όλα και έστειλαν ένα κοινό μήνυμα αποφασιστικότητας προς τις αγορές αλλά και τους πολέμιους της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η κυρία Μέρκελ μίλησε ευθέως για πρόοδο της Ελλάδας και για «φως στο βάθος του τούνελ». Εκανε, δε, λόγο και για την ανάγκη υιοθέτησης αναπτυξιακών μέτρων που θα υποστηριχθούν από την Ευρώπη και δη από τη χώρα της. Παράλληλα δηλώσε πεπεισμένη ότι η χώρα μας θα πετύχει τους στόχους της τονίζοντας ότι: «Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».
Ο Αντ. Σαμαράς με την Α. Μέρκελ βαδίζουν μαζί από το Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Αντ. Σαμαράς με την Α. Μέρκελ βαδίζουν μαζί από το Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του όχι μόνο για την επιλογή της κυρίας Μέρκελ να επισκεφθεί την Ελλάδα, που ούτως ή άλλως ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης, αλλά και για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα λήψης νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού γίνονται προκειμένου η χώρα να παραμείνει στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης.
«Ανοιχτή» συζήτηση
Πίσω από τις «κλειστές πόρτες» οι δύο ηγέτες συζήτησαν «ανοιχτά» για όλα. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στη Γερμανίδα καγκελάριο τη λίστα με τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνησή του και επανέλαβε τη δέσμευση ότι πολύ σύντομα θα έχει κλείσει ο κατάλογος και με τις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες -όπως είπε- θα προωθηθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ