Type Here to Get Search Results !

"Σπάστε μονοπώλια και κατεστημένα συμφέροντα"

Απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες και έχουν ήδη γίνει στο επίπεδο της μείωσης του ελλείμματος τα τελευταία δυο χρόνια, υποστήριξε ο κ. Ρομπάι μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Α. Σαμαρά.
Πρέπει, όμως, συμπλήρωσε, να προχωρήσουν οι διαθρωτικές αλλαγές αλλά και φιλόδοξες δράσεις στις αποκρατικοποιήσεις. «Πρέπει να σπάσουν τα μονοπώλια και τα κατεστημένα συμφέροντα έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το φορολογικό καθεστώς και η διοίκηση της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά να υπάρξει και κοινωνική δικαιοσύνη. Θα πρέπει οι έχοντες να φέρουν και το μεγαλύτερο βάρος. Ξέρω ότι η αναδιάθρωση της οικονομίας είναι επίπονη και δύσκολη», τόνισε ο κ. Ρομπάι.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι "ο Ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές σχετικά με τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός μου επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να προχωρήσει με την δημοσιονομική εξυγίανση και τις σημαντικές μεταρυθμίσεις έτσι ώστε να υλοποιηθεί η επιθυμία του ελληνικού λαού".
Σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει προοπτική για τις θέσεις εργασίας. «Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος το πρόγραμμα θα αποδώσει καρπούς και η Ελλάδα θα αποκτήσει μια στιβαρή οικονομία και δημόσια διοίκηση», σημείωσε ο κ. Ρομπάι.
Για όσους αμφιβάλουν για την στήριξη από την Ευρώπη θα ήθελαν να θυμίσω ότι έχουμε εγκρίνει βοήθεια 240 δισ. ευρώ, ενώ η ΕΚΤ έχει αγοράσει πολλά ελληνικά ομόλογα, υπογράμμισε ενώ προχωρήσαμε και στο PSI.
Ο κ. Ρομπάι τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική. "Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να αρθρούν τα προβλήματα. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου είναι σημαντικές, όπως και οι παρεμβάσεις που παρουσίασε χθες η ΕΚΤ οι οποίες παρέχουν συμπληρωματικά μέτρα.

Πρέπει να προχωρήσουν οι διαθρωτικές αλλαγές στις χώρες. Εχουμε αποτελέσματα αλλά πρέπει πολλά ακόμα να γίνουν. Τη δέσμευση για την ακεραιότητα της Ευρώπης την συμμερίζεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όλα τα θεσμικά όργανα. "Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη. Οσο η Ελλάδα είναι δεσμευμένη στο ευρώ η Ευρώπη θα την στηρίζει".
"Είμαι σίγουρος ότι το τρίπτυχο βραχυπρόθεσμες ενέργειες για την σταθερότητα, μακροπρόθεσμο όραμα για την ενοποίηση και βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε χώρα θα καταστήσει το ευρώ μη αναστρέψιμο".
Σαμαράς: Να έλθει έγκαιρα η δόση
Το ζήτημα της έγκαιρης αποδέσμευσης της επόμενης δόσης για Ελλάδα έθεσε ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
"Έθεσα το θέμα της έγκαιρης αποδέσμευσης της επόμενης δόσης, που θα κατευθυνθεί κυρίως στο εσωτερικό της χώρας για να αποδεσμευτεί η ρευστότητα", τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας για να πετύχει η προσπάθεια. Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, όπως τόνισε, ενημέρωσε τον κ. Ρομπάι για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, "προσπάθειες επίμονες και επίπονες για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας".
Περιέγραψε στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού συμβουλίου το διευρυμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τις πολιτικές επιτάχυνσής του, καθώς και τις συνθήκες πολύ μεγάλης συρρίκνωσης της οικονομίας και τις εκρηκτικές διαστάσεις του προβλήματος της ανεργίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ