Type Here to Get Search Results !

Η λίστα ανάβει νέες φωτιές


Στη λίστα του ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται τα ονόματα πρώην υπουργών, πρώην υφυπουργών, πρώην ή εν ενεργεία βουλευτών, πρώην γενικών γραμματέων υπουργείων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, που φέρονται να αποτελούν αντικείμενο ελέγχων για την περιουσιακή τους κατάσταση.
Η δημοσιοποίηση της λίστας μέσω της ιστοσελίδας «zougla.gr» ανάγκασε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε να διατάξει κατεπείγουσα παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ενώ στο θέμα παρενέβη και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Ο κ. Τέντες διαβίβασε στη Ράικου δημοσιεύματα, από τα οποία προκύπτει ότι συνεχίζονται οι διαρροές στοιχείων ανακριτικού υλικού, που αφορά «ιδιαιτέρως ευαίσθητες υποθέσεις, διερευνώμενες από το ΣΔΟΕ». Στη λίστα μάλιστα του «zougla.gr» ήρθαν χτες να προστεθούν άλλα τέσσερα ονόματα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα «tovima.gr».
Αμεση διαλεύκανση
Η υπόθεση και το σκηνικό της διάχυτης σκανδαλολογίας ανέβασε κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο, με την κυβέρνηση να κινείται στη γραμμή της άμεσης διαλεύκανσης της υπόθεσης. Οπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών. «Πρέπει επίσης να καταλήξει στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγραφών. Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, δίνοντας το στίγμα της τακτικής που έχει επιλέξει το Μέγαρο Μαξίμου. «Να κρατήσουμε τις καταγγελίες, όχι για να τις βάλουμε στο ερμάρι, αλλά για να αποτελέσουν την αφετηρία μιας βαθιάς εξονυχιστικής έρευνας μέσω της δικαστικής οδού κι όπου υπάρχει υπαιτιότητα, αυτός που είναι υπαίτιος να τιμωρηθεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ σε καταδίκη των διαρροών χωρίς «να αποτελούν είδηση» προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, επισημαίνοντας ότι αυτές έγιναν σε «πολιτικά ύποπτο χρόνο».
«Απόπειρα σύγχυσης»
Καταγγελτικές δηλώσεις για το θέμα της διαρροής έκαναν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί που περιλαμβάνονται στη λίστα. Την εκτίμηση ότι «κάποιοι στο ΣΔΟΕ παίζουν παιχνίδια» έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών, της οποίας προΐσταται, όταν θα διερευνάται η υπόθεση, ενώ για προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης σχετικά με το «ποιος είναι ποιος» έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με δήλωσή του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ανήκουν στον ίδιο τα ακίνητα στο Γαλαξίδι, για τα οποία φέρεται να διερευνάται. «Εδώ και είκοσι χρόνια στο δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω περισσότερους», είπε.
Ο Β. Μεϊμαράκης
Χτες, εξάλλου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα τις δηλώσεις πόθεν έσχες από το 1989, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, έως και το 2010. Το 1989 δήλωνε σε καταθέσεις και μετοχές 5.743.868 δραχμές (δηλαδή 16.856,5 ευρώ), ενώ στην τελευταία δήλωση του 2010 εμφανίζει αντιστοίχως 290.018 ευρώ. Επίσης, την περίοδο 2005-2008, κατά την οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω της αγοραπωλησίας ακινήτων, η αξία των καταθέσεων και των μετοχών του δεν είχε μεταβολές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ