Type Here to Get Search Results !

Αρον άρον φέρνουν τα νέα μέτρα


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται στη Βουλή το δευτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου το νέο πακέτο μέτρων των 11.6 δισ ευρώ.Τα ψηφίζουν μέσα στο Σεπτέμβριο. Γιατί την Παρασκευή έρχεται η τρόικα. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την Καθημερινή, θέλει να έχει δώσει τα δείγματα γραφής που ζητούν οι δανειστές μας πριν από το Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και ο ίδιος να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που ακολουθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει μια μεγάλη αποκρατικοποίηση. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο κ. Κεδίκογλου είπε πως μέσα στο φθινόπωρο “θα έχουμε μία μεγάλη αποκρατικοποίηση να προχωρά και να αλλάζει το κλίμα”, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποια θα είναι αυτή.
Τα νέα μέτρα αποτελούν τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης αφού ναι μεν οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης λένε οτι δεν θα θέσουν “κόκκινες γραμμές”. Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής δηλώνει οτι "θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνο αν ενταχθούν σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης". Τονίζει ότι θέλει να επιτύχει το κυβερνητικό έργο "αλλά δεν το στηρίζει άκριτα". Σημείωνει πάντως πως η πολτική σταθερότητα και η παραμονή της χώρας στο ευρω εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική του προτεραιότητα. Καλεί τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διατυπώνουν ενστάσεις στα μέτρα να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα παραμείνουν στο κόμμα καθώς δεν πρόκειται να τους διαγράψει, αν καταψηφίσουν .
Ομως, πληθαίνουν οι βουλευτές τόσο απο το ΠΑΣΟΚ όσο και απο τη ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν ανοιχτά με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Μεχρι στιγμής, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ τουλάχιστον 8 βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει διαφωνίες για μέτρα που περιέχει το πακέτο των 11,5 δισ. Ανάμεσά τους οι Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Ντόλιος, Σ. Κεδίκογλου, Χ. Αηδόνης ενώ ο Γ. Μιχελογιαννάκης θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας για να ψηφίσει τα μέτρα. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρης, μιλώντας στη Real News, δηλώνει οτι δεν θα ψηφίσει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ο κ. Βουδούρης θεωρεί ότι τα μέτρα δε συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και διαφωνεί με τις συνεχείς συσκέψεις των τριών αρχηγών, σημειώνοντας: “Αν είναι να συνεχιστεί, ας αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρων οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ”. Τέλος, ο κ. Βουδούρης τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον με το ΠΑΣΟΚ. Την πρόθεση του να καταψηφίσει μέτρα που θίγουν τις συντάξεις του ΟΓΑ και γενικα τις χαμηλές συνταξεις αλλά και οσα μειώνουν τις αποδοχές των αστυνομικών δηλώνει ο Κ. Σκανδαλίδης στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
"Αυτά είπα ότι δεν θα ψηφίσω και όχι συνολικά τα μέτρα" σημειώνει και τονίζει πως 'δεν θα καταψηφισω την κυβέρνηση".Θεωρεί αναγκαίο να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της προς τους εταίρους αλλά όπως λέει "θα ήταν μνημειο υποκρισίας να διογκώνει η κυβέρνηση την αναξιοπιστία προς τους Έλληνες πολίτες και μάλιστα απροσχημάτιστα". Σε ότι αφορα το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι περπατα σε τεντωμένο σχοινί και συμπληρώνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το εάν θα ανασυσταθεί ή θα μετατραπεί σε μια "συμπληρωματική και άχρωμη δύναμη".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ