Type Here to Get Search Results !

Νέος κύκλος επαφών για αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις στο Δημόσιο

Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και οι συγχωνεύσεις στο δημόσιο θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στις 16:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, στον απόηχο των συναντήσεων της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, παρουσία και του υπουργού Εργασίας, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Όπως έγινε γνωστό, τα νέα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ την διετία 2013 - 2014, θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο όταν η τρόικα επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν και το απόγευμα της Τρίτης στις 18.00.
Όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ, «η τρόικα ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει με τις νέες ελληνικές αρχές την οικονομική πολιτική που χρειάζεται να ακολουθηθεί για να αποκατασταθεί η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα, να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που υποστηρίζεται από τα τρία θεσμικά όργανα».
«Οι συζητήσεις σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ήταν παραγωγικές και υπήρξε γενική συμφωνία για την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ και καταλήγει λέγοντας:
«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα τις εργασίες τους μέσα στον επόμενο μήνα, και οι αντιπροσωπείες των ΕΚ / ΕΚΤ / ΔΝΤ αναμένονται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να συνεχίσουν τις συζητήσεις».
«Η συνάντηση πήγε καλά, κάναμε μεγάλη πρόοδο», δήλωσε ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ