Type Here to Get Search Results !

Νέο ραντεβού την Κυριακή Στουρνάρα – τρόικας

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας πριν εκείνοι αναχωρήσουν από την Ελλάδα.
Η χθεσινή δίωρη συνάντηση άφησε πίσω αρκετές εκκρεμμότητες για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και για τον τρέχοντα προϋπολογισμό, ενώ η διαπραγμάτευση φαίνεται να συνεχίζεται χωρίς κόκκινες γραμμές, αφού ορισμένα υπουργεία δεν κατόρθωσαν να βρουν τις περικοπές που είχαν ζητηθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν προς το παρόν να αποφευχθούν οι επώδυνες παρεμβάσεις παρότι αναζητώνται εναγωνίως εναλλακτικές.
Έτσι, οι περικοπές στις κύριες συντάξεις από ένα ποσό και πάνω δεν μπορούν να αποκλειστούν, ενώ το ύψος από το οποίο θα επιβληθεί το «ψαλίδι» θα εξαρτηθεί και από το εάν θα προκριθεί τελικά η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται η επιβολή πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων που θα μπορεί να λαμβάνει κάποιος, αλλά και η κατάργηση του επιδόματος αδείας και του δώρου του Πάσχα που έχουν απομείνει σε δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους.
Ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το τελικό πακέτο των 11,5δισ.€ περικοπών θα είναι συνάρτηση των προτάσεων ΚΕΠΕ, των προτάσεων των υπουργείων καθώς και των προτάσεων που υπάρχουν για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.
«Αυτήν τη στιγμή προσπαθούμε να εξειδικεύσουμε τα μέτρα των 11,5δις€ που θα έπρεπε ήδη να έχουν ποσοτικοποιηθεί από τον Ιούνιο. Πρόκειται για βαρύ φορτίο. Πρόθεση μας το βάρος να κατανεμηθεί όσο γίνεται πιο δίκαια , δουλεύουμε με λογικές κόστους - οφέλους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μεγαλύτερη εξειδίκευση
Τρόικα και οικονομικό επιτελείο θα έχουν μια ακόμη συνάντηση το πρωί της Κυριακής - πριν η τριανδρία αποχωρήσει από την Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές - καθώς στο ΥΠΟΙΚ παραδέχονται ότι ορισμένα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική χρίζουν μεγαλύτερης εξειδίκευσης. Σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, είναι να το πακέτο να έχει καθορισθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ