Type Here to Get Search Results !

ΑΕΙ - ΤΕΙ: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις

Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς σήμερα από τις 10 το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης. Ετσι, εκτός από το αντικείμενο των σπουδών, βασικό ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων διαδραμάτισαν και οι έδρες των σχολών.
Σύμφωνα με τη μελέτη των στοιχείων, αναμένεται πτώση των βάσεων στις σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής), ενώ σταθερές φαίνεται πως παραμένουν οι βάσεις των ιατρικών, οδοντιατρικών και των φαρμακευτικών σχολών.
Τα στρατιωτικά και αστυνομικά τμήματα θα σημειώσουν άνοδο των βάσεων εισαγωγής τους, μεγαλύτερη αυτά που ανήκουν στα 1ο, 3ο και 5ο επιστημονικά πεδία και μικρότερη αυτά που ανήκουν στα άλλα πεδία.
Η άνοδος ειδικά για τις σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς οι θέσεις που διατίθενται φτάνουν συνολικά τις 580 από 1.244 πέρυσι.
Τέλος, αναμένεται άνοδος των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου και στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τονίζει: «Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση δεν συνδεθεί με πολιτικές μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων ή πρόωρης συνταξιοδότησης».
Βιβλία και ώρες
Για την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς διαβεβαιώνει ότι τα βιβλία θα είναι στα σχολεία εγκαίρως και ότι έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και σημείωσε ότι τα κενά στο διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν με το διορισμό 225 εκπαιδευτικών και 12.5000 αναπληρωτών αν και παραδέχεται πιθανά προβλήματα λόγω της μείωσης προσλήψεων και πόρων. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας δεν αποκλείει η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών να ισχύσει από το προσεχές σχολικό έτος.
Αγιασμός και απεργία
Υπενθυμίζεται ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά τον αγιασμό στα σχολεία, καθώς οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τους μισθούς των εκπαιδευτικών, τις εργασιακές συνθήκες που αφορούν στους πρωτοδιόριστους, αλλά και την υποχρηματοδότηση των σχολείων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ