Type Here to Get Search Results !

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρκαδία - Ουρανούπολη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν χτες και αργά προχτές το βράδυ οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά καθώς και η περιοχή της Ουρανούπολης που κινδύνεψε από την πύρινη λαίλαπα. Οι φωτιές που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες χτες ήταν κυρίως δύο, αυτές σε Αρκαδία και Χαλκιδική καθώς οι εστίες σε Κορινθία και Κεφαλονιά ήταν σε ύφεση από νωρίς το μεσημέρι. Παρ' όλα αυτά, κατά διαστήματα υπήρξαν αναζωπυρώσεις χωρίς όμως να επεκταθούν.
Οπως και στην Αρκαδία, έτσι και σε Χαλκιδική και Κόρινθο, μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν και στρατιώτες προκειμένου να περιορίσουν αν όχι να δαμάσουν τις εστίες που μετέτρεπαν σε στάχτη ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους. Πάντως και χτες δεν έλειψαν οι τραυματισμοί καθώς ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Χαλκιδική
Η πυρκαγιά του Αγίου Ορους, που ξεκίνησε στις 4 προχτές το απόγευμα από την περιοχή Μονοξελίτης, εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν όλη τη νύχτα, κατάφερε να ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστών και να επεκταθεί. Νωρίς χτες τα ξημερώματα πέρασε τα όρια του Αγ. Ορους, μπήκε στο Νομό Χαλκιδικής και νωρίς το πρωί έφτασε έξω από την Ουρανούπολη. Καθ' όλη τη διαδρομή μέχρι την πόλη κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών με ελιές και αμπέλια, αλλά και πολλές στάνες και διάφορα παραπήγματα.
Από την πόλη άρχισαν να εκκενώνονται ξενοδοχεία και σπίτια καθώς ο κίνδυνος για τα κτίσματα ήταν ορατός, ενώ η κατάσταση ήταν αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών. Νωρίς το μεσημέρι οι φλόγες, που είχαν δημιουργήσει ένα μέτωπο άνω των 20 χιλιομέτρων, κατευθύνονταν προς Νέα Ρόδα, Ιερισσό και Κομίτσα.
Η Τροχαία έκλεισε για αρκετή ώρα τους δρόμους που οδηγούσαν προς τους οικισμούς της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και των Νέων Ρόδων, ενώ μετά τις 12 το μεσημέρι ο δρόμος άνοιξε. Χτες, με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την Τοπική Κοινότητα Ουρανούπολης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αρκαδία
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν αργά προχτές το βράδυ και οι περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτη και χτες. Την απόφαση πήρε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι περιοχές αυτές είναι: Ανεμοδούρι, Ρούτση, Αναβρυτός, Βουτσαρά, Σουλάρι, Καμαρίτσα και Ραψομμάτη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχαν καεί περισσότερα από 50.000 στρέμματα δασικής, γεωργικής και χαμηλής βλάστησης, καθώς επίσης και εκατοντάδες αιγοπρόβατα και βοοειδή. Μάλιστα, κτηνοτρόφοι ανέφεραν πως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καθώς και αυτά που έχουν επιζήσει δεν θα έχουν τροφή αφού έχουν καταστραφεί αποθήκες με ζωοτροφές.
Οι ισχυροί άνεμοι βοηθούσαν τις εστίες της πυρκαγιάς να προχωρούν, με αποτέλεσμα νωρίς χτες το πρωί να φτάσουν έξω από το χωριό Μαλωτά, ενώ το μεσημέρι υπήρχε νέο μέτωπο από την Παλαιοχούνι προς το Κεραστάρι και αναζωπύρωση έξω από το χωριό Σουλάρι. Από την άλλη, τα χωριά Ρούτσι, Ανεμοδούρι και Σουλάρι παρέμεναν χτες χωρίς ρεύμα και νερό.
Οσον αφορά τον 45χρονο που κατηγορείται πως έβαλε κατά λάθος την πυρκαγιά, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης όπου και πήρε προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ